реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Московська влада блокувала виступи шахтарів Кузбасу

Призначені Центральним штабом Союзу жителів Кузбасу на 22 травня мітинги практично не відбулися. Влада зігнала велику кількість міліціонерів з інших регіонів Росії, проведено обробку ініціаторів мітингів -- як наслідок, у Кемерово прийшли більше 70 журналістів і 10 шахтарів. Останні пояснили, що інші шахтарі вийти на мітинги побоялися. Групи омонівців патрулюють вулиці міста.

В містах ймовірного проведення мітингів влада терміново призначила спортивні та ігнші розважальні заходи.

Проте в Новокузнецьку зібралося біля 300 жителів міста, з якими спілкувалася влада, але сторони розійшлися незадоволеними. Люди пообіцяли перекрити залізничні колії.

Нагадаємо, що стихійні запорушення на Кузбасі виникли після загибелі більше 60 шахтарів на шахті "Распадская". Власником шахти є Роман Абрамович, на віллі якого за пару тижнів до трагедії перебував глава російського уряду Владімір Путін. Шахтарі Кемерова заявили, що влада жирує на крові російських шахтарів.

Поширюються антисемтіські настрої. Навіть сайт АПН, якого важко запідозрити в антисемітських настроях, задає питання:" Ситуация, которая сложилась на шахте «Распадская» — это микромодель всей России. Возьмите списки погибших в шахте и вы увидите, что на 95 % это русские люди — и возьмите списки акционеров тех холдингов, которые владеют этой шахтой. Среди них тоже 95 % русских?".

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв звернувся до керівництва МВС з вимогою приставити до кожної шахтарської сім"ї, член родини якої загинув, міліціонера для захисту від злочинців, які вимагають поділитися виплатами на загиблих.







Теги:ОМОН, Междуреченск, Кемерово, шахтарі, Кузбас, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar