реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

З Державною податковою судиться ніжинське підприємство

В Київському окружному суді розпочався процес "Про визнання бездіяльності Державної податкової адміністрації незаконною, притягнення до відповідальності посадової особи та відшкодування збитків" -- позивачем виступає ніжинська просвітньо-виробнича комерційна фірма "Сяйво".
Ще 9 жовтня минулого року (!) закінчився термін повернення податку на додану вартість відповідно до декларації липня 2008 р. на суму 274 156 грн. 11 листопада 2008 р. закінчився термін відшкодування Позивачу з Державного бюджету України ПДВ відповідно до декларації серпня 2008 р. на суму 304 171 грн. 09 грудня 2008 р. закінчився термін відшкодування Позивачу з Державного бюджету України ПДВ відповідно до декларації вересня 2008 р. на суму 114 728 грн. 23 січня 2009 р. закінчився термін відшкодування Позивачу з Державного бюджету України ПДВ відповідно до декларації жовтня 2008 р. на суму 151 942 грн. Загальна сума невідшкодованого ПДВ на день подачі цього позову становить 399 735,27 грн.

Ніжинські підприємці встановили, що згідно розподілу повноважень систему відписок при неповерненні ПДВ очолює заступник Голови ДПА України Чекашкін Сергій Вікторович. Саме його і вважають головним винуватцем, тобто головним "стрілочником" від податкової, адже зрозуміло, що насправді винуватцем є уряд на чолі з Юлією Тимошенко, який і створив систему неповернення ПДВ.

Нагадаємо читачам, що цей податок повертається згідно вимог закону підприємствам -- експортерам продукції в зарубіжжя. Кожна нормальна країна намагається домогтися, щоб вивезення своєї продукції перевищувало ввезення чужої. І тільки у нас прилавки затоварюються китайськими, тайванськими, корейськими товарами, бо влада в особі уряду Ю.Тимошенко підтримує не своїх, а чужих.

13.07.2009 р. Позивач при особистій зустрічі звертався до начальника ДПА у Чернігівській області з приводу затримки відшкодування ПДВ та отримав усну відповідь, що зі свого боку ДПА у Чернігівській області зробила усі необхідні дії щодо відшкодування ПДВ -- цей пасаж з позовної заяви, наданої копією редакції, свідчить, що до місцевої податкової структури претензій нема -- все вирішується у Києві.

Прямі збитки ніжинської фірми становлять 102 307,78 грн. (розрахунок додається) і до того ж щодня збільшуються. Від суду "Сяйво" вимагає визнання бездіяльності ДПА незаконною та відшкодувати збитки.

Що ж, перевіримо наскільки суди у нас неупереджені, безкомпромісні та не залежать від політичнох волі. А в Чернігові, тим часом, вивсить плакат від регіональної торгово-промислової палати, який вимагає від уряду повернути ПДВ. Хто очолює уряд -- з плакату делікатно знято. Та й так знаємо...

Василь ЧЕПУРНИЙ.




Теги:Сяйво, ПДВ, Тимошенко, Ніжин, Шкурко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar