реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вулиця імені Кучми тепер є в Новгороді- Сіверському

Тридцять три вулиці перейменували у Новгороді – Сіверському в рамках дерусифікації і ще більше 40 – у селах громади.

Перейменування було скандальним: так для чогось вулицю князя Ігоря також перейменували – і хоч її назвали іменем Захисників України, але така неповага до своєї давньої історії дивна. Та ще більший скандал викликало перейменування вулиці Губернської на вулицю екс-президента і земляка Леоніда Кучми. До того ж, останнє перейменування навіть не обговорювалося на відповідній комісії. Пропозицію вніс перед самою сесією міської ради екс- заступник голови ОДА, місцевий підприємець Сергій Сергієнко, до якого багато питань, як наприклад - звідки в нього з'явилися 30 чи скільки там мільйонів у декларації після ліквідації заводу будматеріалів, де він був директором?.

У радянські часи вулиця носила ім’я Карла Маркса, а історична назва була повернута в час декомунізації. Відомий громадський діяч Новгород-Сіверщини, краєзнавець Борис Домоцький пропонував назвати її вулицею гетьмана Мазепи, проте місцева влада цю ідею не підтримала. У знак протесту проти методів перейменування він навіть вийшов зі складу комісії.

На вулиці тепер уже Кучми розташована Тріумфальна арка, ліцей та міська рада.

"До Кучми, його політичної діяльності, є 100 питань, - каже Борис Домоцький. - І відповідей поки нема на те: як прийшов олігархат, як це було з'єднання з російським. Це просто виклик не тільки поодиноким противникам, як я чи ще хтось, це виклик тій системі, яка зараз має встановитися із вимітання радянського, російського, імперського та осіб, пов’язаних з цим. Тому я бачу, що це повний треш та абсурд».
В селах громади найпоширенішими назвами вулиць стали: Квіткова, Зелена, Зарічна. Вулиця Садова з’явилася одразу в шести селах. Аби не українські герої...

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Чернігівська область.

На фото: Тріумфальна арка тепер знаходиться на вулиці імені Леоніда Кучми.



Теги:дерусифікація, Борис Домоцький, перейменування вулиць, Новгород- Сіверський, Кучма


Читайте також



Коментарі (0)
avatar