реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

В Новгороді- Сіверському перемогла жінка

Переможницею виборів на посаду міського голови Новгорода- Сіверському замість померлого від Ковіду Олега Бондаренка стала секретар міської ради Людмила Ткаченко, яка називає себе соратницею покійного. Варто зауважити, що фактично вона стала керівником величезного району, адже до Новгород- Сіверської ОТГ ввійшли усі села колишнього району.

Людмила Ткаченко була кандидатом від партії «Рідний дім», яку пов’язують з міським головою Чернігова Владиславом Атрошенком. Знаменно, що раніше в цьому північному регіоні завжди перемагали комуністи чи представники інших проросійських сил. Цього разу головний конкурент з партії «Наш край» Вячеслав Кауфман відстав від переможниці майже на 700 голосів. Загалом у виборах взяли участь 8 300 виборців із 20 тисяч занесених у списки. Людмила Ткаченко отримала підтримку 34,5 відсотка виборців, що прийшли на дільниці.
Серед своїх першочергових завдань вона бачить відновлення автобусних маршрутів – сьогодні їх діє їх всього шість і виїхати з Орлівки чи Бириного практично неможливо. Хоче нова голова досягти, щоб у кожному старостинському окрузі був свій фельдшер. У самому місті цього року має пройти перший етап будівництва набережної.

Громадський активіст, колишній депутат Новгород- Сіверської районної ради Борис Домоцький нарікає на стан, до якого довели район і місто колишні керівники: «Як не повертай, а працювати на майбутнє треба було починати раніше. Від 1991 року. Бачите ж, як сьогодні виглядають оті страшенно витратні і нікому не потрібні вокзал, готель, палаци та басейни в Чайкино епохи Л.Кучми? А се, як не прикро- кілька річних бюджетів Новгород-Сіверщини! Спитати б тодішніх "володарів можливостей" щодо витрат величезних грошей на безглузді примхи!? Чи не шкода їм того, що трапилось? І для чого було робити таку дурість? Скільки б можна було відкрити найсучасніших переробних підприємств на економічно занедбаній Новгород-Сіверщині? І як би дякували люди. А так - хіба що ганьба».

Кілька років до крейдяних покладів Новгород- Сіверщини підступалися інвестори – албанці, турки та китайці, але всіх зупиняла непомірна корупція, коли прямо в керівних кабінетах їм малювали розміри хабарів начальству. Натомість, скажімо, завод будматеріалів проданий і знищений, а його колишній директор офіційно декларує 32 мільйони у власному гаманці – і це у бідному районі! Тож зараз практично відсутні тут підприємства, крім лісгоспів та приватних пилорам, діє ще маслозавод. Тож новій очільниці Новгород- Сіверщини буде нелегко, але побажаймо успіхів!

Василь ЧЕПУРНИЙ
Фото Суспільне\Чернігів



Теги:Кучма, Новгород- Сіверський, Чайкино, Кауфман, Борис Домоцький


Читайте також



Коментарі (0)
avatar