реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вулиці Леніна в Хоролі на Полтавщині не буде

Комісія при Хорольській міській раді Полтавської області рекомендувала залишити назву вулиця Небесної Сотні для центральної вулиці міста. А також запропонувала нові назви для ще 24 об’єктів.

12 січня 2016 року комісія з найменування, перейменування та повернення історичних назв вулиць, провулків, площ та скверів на засіданні в Хорольській міській раді рекомендувала міському голові перейменувати 25 вулиць. Серед них і центральну – колись вулицю Леніна, яку Хорольська міська рада попереднього скликання ще 24 лютого 2014 року назвала вулицею Небесної Сотні. Комісія також рекомендувала зберегти за вулицею назву Небесної Сотні.

Нагадаємо, що 23 грудня 2015 року Хорольська міська рада сьомого скликання скасувала рішення своєї попередниці й тимчасово повернула центральній вулиці міста стару назву – вулиця Леніна.

Втім, після 21 листопада 2015 року згідно із декомунізаційним законодавством рішення про перейменовування приймають міські голови.

«Скасовуючи рішення від 24 лютого 2014 року, міська влада мала на меті привести перейменування вулиці Леніна на вулицю Небесної Сотні у відповідність до процедурних норм. 12 січня комісія розглядала два варіанти назви – Соборна та Небесної Сотні – й підтримала саме останній варіант, – зазначив у коментарі Укрїнському інституту національної пам’яті міський голова Хоролу Сергій Волошин. – Я також схиляюся, до назви вулиця Небесної Сотні. Більше 200 хорольців воюють у зоні АТО, тому це природно й виправдано».

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті



Теги:перейменування, декомунізація, Хорол, вулиця Небесної Сотні, УІНП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar