реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Вперед, до пустелі! Екологічний скандал триває!

Пошесть по вирубуванню дерев шириться Чернігівщиною. Ось надійшла інформація із с. Кархівка Чернігівського району, від Ганни Володимирівни Можар, депутата сільради. Там вже позначені до вирубки 4-кілометри осокорів на дорозі між селами. Посадили їх років 40 назад, щоб захистити дорогу, адже діти йшли до школи з сусіднього села часто пішки збивалися з дороги у завірюхи.
З’ясування того, чи законним було вирубування дерев поблизу с. Горбове Куликівського району продовжується й далі. В останньому номері районної газети «Поліська правда» було розміщено матеріал за підписом Катерини Буй “На жаль, окремі дерева, як і люди, не вічні”, який пробує спростувати матеріали, опубліковані у газеті «Сіверщина».

У районній газеті «Поліська правда» є такий абзац: “Службовими ж особами Державної екологічної інспекції в Чернігівській області не враховано наявність ордеру №6 на видалення зелених насаджень, виданого 27.12.2010 року Горбівським сільським головою О.М.Трикашною, що зберігався в сільській раді та в подальшому був вилучений працівниками Державної екологічної інспекції в Чернігівській області, що свідчить про наявність дозвільних документів та відповідно спростовує факт проведення незаконної рубки”.

Насправді ж ордер № 6 було вилучено наприкінці січня, у ньому ніде навіть не було вказано, на які ж конкретно «зелені посадки» він виданий. Тобто ордер був, а далі вписуй, що хочеш. За таке недбальство голова сільради була оштрафована.

Повністю цей матеріал Олександра Ясенчука та відповідь голови Куликівської районної державної адміністрації Олега Шпака з коментарем редакції читайте в газеті "Сіверщина" за 21 квітня.




Теги:природоохоронна прокуратура, екологічний скандал, ліспополоси, Куликівський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar