реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Дроздівці Куликівського району досі бовваніє Ленін

До переліку вулиць у населених пунктах Куликівського району, які підлягають перейменуванню, увійшли 37 вулиць і провулків у 17 селах та у районному центрі. Окрім того, мав бути демонтований пам’ятник Леніну у селі Дроздівка.

Цікаво, що до переліку не увійшло село Ковчин, яке у районі багато років називали «червоним» селом. Втім, у цьому населеному пункті не знайшли жодної вулиці, яка підлягає перейменуванню. Немає таких вулиць і у Баклановій Муравійці.

На кінець 2015 року з 37 вулиць населених пунктів району, які підлягають перейменуванню, було перейменовано 28 вулиць у 13 населених пунктах. Найбільш поширеними серед переліку вулиць, що були перейменовані: вулиця Щорса, Пролетарська, Піонерська, Колгоспна. Громади при перейменуванні обирали милозвучні назви: Садова, Польова, Квіткова, Калинова, Тиха, Вишнева або повертали історичні назви: Генівська (Горбове), Лози (Вересоч).

А от жителі Дрімайлівки вирішили увічнити пам’ять про загиблого в зоні АТО земляка — вулицю Пролетарську у селі перейменовано на вулицю Сергія Парубця.

На сьогодні ще залишились не перейменованими 9 вулиць: по дві вулиці у Виблях, Кладьківці, Дроздівці і три вулиці у Салтковій Дівиці. Досі не демонтований також пам’ятник Леніну у Дроздівці.

Як відомо, на здійснення заходів із демонтажу і перейменування Законом відведений один рік. Цей термін поділений на три етапи. Перший етап, що тривав із 21 травня по 21 листопада 2015 року, уповноважував місцеві ради провести вищезазначені заходи, на підставі прийнятих на сесії рішень, попередньо провівши обговорення в громадах, громадські слухання тощо.

Наразі триває другий етап (до 21 лютого 2016 року), який уповноважує голів селищної, сільських рад приймати рішення про демонтаж і перейменування своїм розпорядженням. Якщо ж по закінченню цього терміну місцеві громади не проведуть відповідної роботи, такі рішення будуть прийняті обласною державною адміністрацією до 21 травня 2016 року (третій етап). Закон не передбачає іншої альтернативи.

За повідомленням офіційного сайту Куликівської РДАЧас чернігівський



Теги:перейменування, декомунізація, Ковчин, Куликівський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar