реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Відумерлу спадшину прокуратура повернула громадам

Прокуратурою забезпечено передачу в комунальну власність земельних ділянок вартістю понад 1 млн грн

Вжитими заходами представницького характеру прокуратурою Куликівського району у власність територіальної громади передано майже 95 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 1 млн грн, визнаних відумерлою спадщиною.

Цивільним кодексом України визначено, що органи місцевого самоврядування у випадку відсутності спадкоємців зобов’язані звертатися до суду із заявами про визнання спадщини відумерлою та в подальшому оформляти право власності на об'єкти нерухомого майна за територіальною громадою.

Як установлено, протягом 2006-2014 років органи самоврядування Куликівського району не зверталися до суду для визнання спадщини відумерлою, внаслідок чого майно громадян, які проживали на території сільських рад та не мали спадкоємців, не переходило у власність громади.

З метою усунення виявлених порушень прокурором Куликівського району заявлено до суду 22 заяви про визнання спадщини відумерлою на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 95 га, вартість яких складає понад 1 млн грн.
Судовими рішеннями вимоги прокурора задоволено.



Теги:прокуратура Чернігівської області, відумерла спадщина, Куликівський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar