реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Пожежа йшла на три села

20 серпня біля 17 год. до директора приватного підприємства «Вимал Агро» Олександра Лазара (на фото) подзвонила сільській голова Бакланової Муравійки Притиковська Наталія Володимирівна. Тривожним, тремтячим голосом просила термінової допомоги: «Допоможіть, горить поле і полум»я рухається одночасно на три села - Вершинову Муравійку, хутір Кошарище і Бакланову Муравійку. Наші села можуть згоріти дотла. Ліквідувати вогонь нічим, бо в районі лише одна пожежна машина, а площа складає майже 150 гектарів. З однієї сторони знаходиться ліс, а з іншої розташовані села ».

Вже був кінець робочого дня і майже весь колектив розходився по домівках. Випадково заїхавши на підприємство до сина депутат обласної ради Віктор Лазар разом з ним також планували їхати додому. Та це благання про невідкладну допомогу навідріз поміняло плани і керівництва і робітників . Віктор Леонідович, як справжній хазяїн, відповідальна людина сказав сину: «Олександре, збирай людей, техніку будемо рятувати села»!

Не зволікаючи ані секунди, батько і син сіли до автівки і помчали туди, де вже не на жарт розігралося лихо. А за ними спішили два трактори, що пристосовані для гасіння пожежі з об»ємом води в 16 тон.

Пожежа, зрозуміло, річ страшна, та , навіть, така досвідчена людина, як Віктор Леонідович, не міг збагнути наскільки. При в»їзді в хутір Кошарище на узбіччі дороги їх разом з технікою зустрічали місцеві мешканці, вже майже всі похилого віку, благаючи про одне – про порятунок. Лише тут на місці, де вирувало лихо, Віктор Леонідович Лазар, хоч і багато чого бачив на своєму віку, але таких переляканих людей – ще ні разу. Стало зрозуміло, що масштаби біди можуть бути занадто великими.

Директор ПП «Вимал Агро» Олександр Лазар, який, як і його батько Віктор Лазар, користується великою повагою серед підлеглих та мешканців Куликівщини. Його знають як гарного господара, відповідальну людина, яка завжди приходить на допомогу. Він негайно зателефонував головному інженеру свого підприємства і наказав терміново направити трактор К-701 з бороною, щоб відрізати полум»я від села.

Ірина БРАЖЕНКО

Тут -- скорочений матеріал, повінстю читайте фоторепортаж у наступному числі
газети "Сіверщина".



Теги:Олександр Лазар, Віктор Лазар, Бакланова Муравійка, пожежа, Куликівський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar