реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Волонтери просять дров

Не минуло і тижня з часу останньої поїздки в зону АТО невтомних чернігівських волонтерів з Центру підтримки добровольців, як вони знову на передовій. Спільна поїздка доброчинців з Єдиного волонтерського центру та Центру підтримки добровольців до бійців добробатів «ОУН» і «Карпатська Січ» видалася дещо незвичайною. Цього разу, окрім традиційної гуманітарної допомоги воїнам-добровольцям, захищати цілісність України поїхали два колишні волонтери.

Свій вибір вони зробили свідомо. Кажуть, йшли до цього давно. Юніс Аскеров та Максим Соловар – два майданівці, які вже у той час аргументовано захищали свідомий вибір більшості українців. Коли ж у східні двері нашого дому засмаленим чоботом постукав північний брат, хлопці стали до лав місцевих самооборонівців.

«Ми робили все можливе і не можливе, аби не допустити подальшої агресії Росії та маршу на Київ через Чернігівщину, - каже Юніс Аскеров. – Пригадую, як у наших прикордонників часто навіть пального на виїзд не було. Вже тоді ми почали допомагати військовим не лише гуманітарно, але й чергували на блок-постах в прикордонних районах, патрулювали міста, обходили кордон».

Максим Соловар – один із небагатьох, які чинили фізичний опір озброєним «тітушкам» та «Беркуту».

«Ми розуміли, що одними танцями та ліхтариками не обійтися, - згадує Максим. – Більшості того, що ми робили не можна розказувати, але я знаю, що чинив правильно, інакше б режим затягнув нас у прірву довічного кремлівського рабства».

Тривалий час Юніс та Максим були волонтерами Центру підтримки добровольців та «Самооборони Майдану». Їздили до різних підрозділів, часто потрапляли під обстріли ворожої артилерії, тож, не зі слів інших, знають що таке війна.

«Я був на блокаді Криму, кілька місяців чекав оформлення у батальйон «Свята Марія», - каже Максим Соловар. – Але там сказали, що на фронт відправлять хіба що навесні, тож вирішив шукати інших шляхів як туди потрапити».

Вирушили волонтери на Схід разом із своїми колегами та побратимами. Як завше, вщент завантажена автівка з причепом везла добровольцям найбільш потрібні речі: продукти харчування, гігієнічні засоби, ліки, спальні мішки, взуття, маскувальні сітки, розвантажувальні жилети тощо.

Незважаючи на перемир’я, Донецький напрямок нині залишається одним із найбільш гарячих на карті АТО. Саме в районі Донецького летовища, на підступах до окупованого Донецька, зі зброєю в руках будуть виборювати свободу собі і всім нам відважні чернігівські хлопці Юніс Аскеров та Максим Соловар. Вони зробили свій вибір свідомо і повернуться додому з перемогою!

Віталій НАЗАРЕНКО
Фото Сергій Кропива



Теги:АТО, Карпатська січ, волонтери, Донецьк, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar