реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Щедрий вечір на передовій

Чернігівські волонтери «Центру підтримки добровольців» привітали добровольців батальйону «Київська Русь» з Різдвяними святами. В переддень Старого Нового року волонтери не з порожніми руками завітали в район Світлодарської дуги, де нині тримає бойові рубежі легендарний добробат.

По дорозі на Світлодарськ волонтери чернігівського «Центу підтримки добровольців» виконали почесну, одначе дещо гірку місію. В Миргороді, що на Полтавщині, передали медаль «За оборону Луганського аеропорту» батькам загиблого офіцера Першої Гвардійської танкової бригади Миколи Куценка. Командир танкового взводу прийняв героїчну смерть в районі Лутугіно, на Луганщині, врятувавши бойових побратимів від неминучої гибелі.

«Сумно і гірко вручати нагороди рідні загиблих героїв, - говорить волонтер і капелан Євген Орда. – Але хтось мусить це робити. Наша підтримка цим людям просто таки необхідна».

У багатьох людей просто не вистачає слів аби висловити вдячність бійцям і їх рідні за захист рідної землі. Чернігівські волонтери знайшли для батьків загиблого героя потрібні слова підтримки.

Подолавши більше тисячі кілометрів засніженими дорогами України, волонтери дісталися кінцевого пункту - Світлодарська. Чернігівців укотре зустрічав особисто комбат Євген Лавров. На обличчях вже рідних для волонтерів бійців 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» сяяла щира посмішка. Зібрану чернігівцями допомогу вивантажили на склад.

Серед волонтерки, окрім їжі, були і практичні речі: «кішки», маскувальні сітки та маскувальні халати. Надзвичайно зраділи воїни новорічним подарункам від найменших українців з Чернігова та Ніжина. А військовий капелан і волонтер отець Євген Орда освятив бойову техніку та зброю бійців, побажавши захисникам перемоги над супротивником.

25-й окремий мотопіхотний батальйон «Київська Русь» формувався як добровольчий. Нині він входить д складу 54 бригади ЗСУ. Більшість бійців у батальйон прийшли з Майдану. Ядром батальйону стали бійці Самооборони 40-ї та 42-ї сотень. Добробат пройшов найгарячіші точки війни. Так, його воїни, останніми покидали Дебальцево, прикриваючи спини бойовим побратимам і першими прийняли на себе масовану атаку московських бойовиків в районі Світлодарської дуги, втративши за одну ніч трьох загиблими і ще 35 пораненими. Комбат особисто підіймав в атаку бійців і ледь не втратив сина…
Серед нагальних потреб батальйону – запчастини до військової техніки та портативні газові горілки. Останнє пристрій значно полегшив би процес приготування їжі в бліндажах.

Бійці-добровольці надзвичайно вдячні чернігівцям за підтримку і передають вітання та доземний уклін усім, хто все ще не забуває про те, що на Сході України йде кровопролитна війна. Війна за державність і право називатися українцями.



Теги:російсько- українська війна, Світлодарська дуга, АТО, волонтери


Читайте також



Коментарі (0)
avatar