реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Володимир Брюховецький: "Досі мешканці Донбасу десятки років жили в парадигмі "русскава міра"

Голова Талалаївської організації ВО "Свобода", у минулому голова Талалаївської райдержадміністрації, а нині боєць добровольчої чоти "Січ", який перебуває у Кураховому.

- Яку посаду в батальйоні займаєте?

Ми всі бійці незалежно від того, ким були в мирному житті. Нікого не цікавить соціальне становище людини, кожного оцінюють у бою.

- Як сприйняла родина те, що Ви вирушили на фронт?

Батько зрозумів мене та повністю підтримав. Мамі вирішили не казати, щоб не хвилювалась. Дружина підтримала мене, хоч їй було дуже важко мене відпустити. Маю 4-річного сина, він щодня питає, де батько та коли приїде?

- Чи можливе швидке завершення війни?

Росія вклала такий ресурс у цю війну, що її швидке закінчення неможливе. Швидше за все, ця війна буде тривати ще не один рік. На жаль, наша влада не розуміє цього, сподіваючись домовитися з агресором. Тому патріотичний бойовий дух серед мобілізованих бійців дуже часто перебуває на низькому рівні, що не можна сказати про добровольців. Потрібно проводити ідеологічну роботу з мобілізованими бійцями, щоб вони розуміли, для чого вони тут. Потрібно запровадити воєнний стан, щоб перевести економіку на військові рейки. Адже зараз гостро стоїть питання існування держави.

- Що варто зробити після війни для українізації Донбасу?

Безперечно, після війни варто завершити національну революцію. Зараз ми маємо владу, яка робить все протилежне тому, що обіцяла під час Революції гідности. У часи Майдану теперішня влада декларувала свої антиолігархічні та антикорупційні погляди, натомість зараз фактично сама очолила корупцію в державі.

Що ж стосується безпосередньо Донбасу, то його жителі десятки років жили в парадигмі "русскава міра". Це питання є надзвичайно глибоким та комплексним. Найперше, що треба зробити, це українізувати освіту – в школах та університетах мають викладати справжні українські патріоти. Крім того, варто розширити вживання державної мови. Зокрема, збільшити частку україномовного продукту на телебачення та радіо. Адже те, що відбувається зараз на Донбасі, – наслідок недолугої гуманітарної політики, яку проводила наша влада протягом двох десятків років.

Розмовляв Ігор ГАВРИЛЕНКО



Теги:українізація Донбасу, свобода, Курахово, російсько- українська війна, Талалаївка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
А щоб не виглядало, що ніби-то українську мову нав’язують, треба :
по-перше, зробити її справді державною у м.Києві;
по-друге, на її основі запровадити зближення зі слов’янською Європою.
avatar