реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Внутрішньоросійський православний фронт

Нє, ну а шо - тільки за гряницями РПЦ воювати за вєру, царя, сиріч Путіна, і отєчєство, сиріч Русскій мір?
Тож війна і всередині розпаляється. Так митрополит Вятський Марк Тужиков отвєрг орден від патріарха їхнього Кіріла Гундяєва - мо' слабенький орденок виявився, але все ж такий демарш показовий. На Росії стали його порівнювати уже із демаршем ще одного імперця - Алєксандра Солженіцина, що теж колись від ордена відмовився героїчно - далеко куцому до зайця!

Явно було отруєно родичів митрополита Кубанського Ісидора Кириченка (таки українця!) і на його невихололе місце прислали митр. Павла Пономарьова - рязанця, що з бунтівною Білоруссю не справився і дав слабину, потроху стаючи на строну протестуючих проти Лукашенки. Пан Бог має почуття гумору і я чекаю тепер протистояння з кубанцями - адже там приховані українці :)

Та найбільш цікавим є протистояння ігумена Сергія Романова (на фото) з цілою РПЦ. Звісно, той Романов - звичайний бандит (принаймні, до свого постриження в рясу), до того ж - у конкретних вимірах кримінального кодексу. Та це не дивина - зрештою, немало є святих, що до того бандитствували. Суть в іншому - його протистояння з РПЦ таке ж дике, як і стояння Аввакума та його прихильників за двуєперстіє, бороду та інші обрядославні штуки. Нам важливе інше - РПЦ всередині себе самої закипає, як нагрітий єрессю казан.

І батюшку уральського Романова РПЦ відлучила від церкви. Отшень харашо, - сказав би німець. Але на цьому нічого не закінчиться: скажімо, величезний Середньоуральський монастир, що під орудою сього Романова, відмовився підкорятися церковним властям.
Тож війна всередині РПЦ триває...

А ще ж Тихон Шевкунов, духівник Путіна і апологет візантійської імперії, він же - митрополит псковський, не включався. Тож спостерігаємо - пакі і пакі Росія валиться...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Кубань, Василь Чепурний, Сергий Романов, розпад Росії, РПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar