реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Влада ліквідувала наметове містечко вночі (оновлено)

У ніч з четверга на п’ятницю із застосуванням спецпідрозділів МВС було розібрано наметове містечко підприємців на Майдані. Як повідомляє кореспондент „Української правди", станом на 5 годину ранку Майдан оточений чотирма кордонами співробітників МВС.
В руках вони тримають шоломи, при цьому співробітники МВС озброєні гумовими кийками. На місці події журналіст нарахував 16 автобусів з міліцією та „Беркутом" та не менше півтисячі міліціонерів та „Беркуту".

За свідченнями кореспондента „Української правди", комунальні служби Києві під наглядом міліції мовчки розібрали намети та завантажилиїх на вантажівки, щоб вивезти з Майдану.

При цьому їх не зупинили надписи на наметах про їх приналежність до народних депутатів.

Як повідомляє кореспондент „Української правди", підприємці, які залишилися на ніч на Майдані, не чинили спротиву міліції з огляду на її чисельну перевагу.

Центр Києва перекритий ДАІ – зокрема, до Хрещатика неможливо під’їхати, оскільки на рівні Володимирської вулиці, що ідуть вниз до Хрещатика, заблоковані машинами ДАІ.
В той же час підприємці заявили, що підписаний невідомими представниками із владою меморандум нічого для них не значить і протести перейдуть в іншу форму.
Нічний інцидент Радіо Свобода прокоментував Генеральний координатор акції протесту, член страйкового комітету, юрист Олександр Данилюк.
«Це трапилось всупереч будь-якому законному порядку, - розповідає організатор акції протесту підприємців. – Просто підійшла міліція, як нацисти, загнали людей у квадрат, абсолютно без опису було зібрано майно: обігрівачі, особисті речі громадян, спеціалізована техніка для опалення, поскидали у вантажні авто і кудись відвезли.

Люди не чинили опору. Вони були проінструктовані, як реагувати на подібні ситуації. Був затриманий комендант наметового містечка Охтирський для дачі пояснень. Зараз його вже відпустили, він разом з іншими людьми перебуває на Європейській площі.

– Які ваші подальші дії?

– Це насправді дуже неправильний крок з боку влади, який не сприяє спільному діалогу. Якщо влада розраховує на те, що заборонивши мирні акції, вона залишиться без акцій спротиву, то вона помиляється. Якщо людям не залишити мирні акції, то вони будуть протестувати зовсім в інший, більш агресивний, спосіб.
Фото Мустафи Найєма







Теги:міліція, протест, Майдан, Податковий кодекс, наметове містечко, підприємці


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Коментар від очевидця-журналіста Мустафи Найєма: "Ну, и когда уже все закончилось, приехали...народные депутаты. Без них никак. Проспали борцы-депутаты..."
http://blogs.pravda.com.ua/authors/nayem/4cf89721a73ef/ Українська правда
avatar
2
Оцю їхню "прить" - направити б на намет під Катериненкою!...
avatar