реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Влада допрацювалася: на чорнобильців нема грошей!

Щоб повністю виконати закон про пільги для чорнобильців необхідно 88 млрд гривень - таких грошей у бюджеті немає.
Про це в інтерв'ю ZN.UA розповіла міністр соціальної політики Наталія Королевська
.

За її словами, в держбюджеті на сьогоднішній день немає додаткових коштів для повного забезпечення всіх чорнобильців пільгами і доплатами, передбачених законами.

Королевська зазначила, що в 2013 році на пільги постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС у держбюджеті передбачено трохи більше 11 млрд гривень - на 2 мільйони чорнобильців. Однак щоб повністю виконати закон, прийнятий ще в часи СРСР, необхідно 88 млрд гривень.

"Для порівняння:. На всі виплати сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, дітям-сиротам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам - ​​а це 13 мільйонів українських громадян самої вразливої ​​категорії - цього року передбачено в бюджеті близько 40 млрд гривень Тобто в середньому - 5,5 тис гривень на одного чорнобильця (майже в два рази більше тих 3,077 тис гривень, які держава може собі дозволити витратити на сироту чи інваліда)", - підкреслила Королевська.

Глава Мінсоцполітики зазначила, що на сьогоднішній день влада виділила три пріоритети: вирішення питання збереження статусу "чорнобильців" за дітьми, які втрачають його з досягнення 18-річного віку; відновлення справедливості по відношенню до вдів "чорнобильців", наведення порядку в обласних комісіях по заробітках "чорнобильців".

"Вважаю, що вирішивши ці завдання, ми зможемо йти далі з відновлення соціальної справедливості для постраждалих від аварії на ЧАЕС", - сказала вона.

http://www.pravda.com.ua/

На фото: маєток Віктора Януковича у Межигір'ї.



Теги:чорнобльці, влада професіоналів, Пільги, покращення, Королевська


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
да, для чернобыльцев 5,5 тыс. в месяц - много, а для аппарата президента 1 млн. грн в день и лук по 140 грн за кило в самый раз! если бы коммунисты не отстаивали социальную справедливость и равенство, так мы бы уже за 20 лет и забыли что это такое!
avatar