реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Вивезти золото з України не вийшло

Спроба незаконного переміщення через кордон партії монет була припинена у пункті пропуску «Нові Яриловичі» працівниками Чернігівської митниці та прикордонниками.

Автомобіль „Dacia Logan”, на якому прямували додому громадяни Білорусі, перетинав пункт пропуску по „зеленому коридору”. Для здійснення ретельного огляду автомобіль було виведено зі смуги спрощеного контролю. Працівник митниці запропонував водію та трьом пасажирам заповнити митні декларації. Мабуть, зрозумівши, що „на авось” перетнути кордон уже не вдасться, громадяни почали записувати до декларацій відомості про те, що ж насправді вони вивозять. Як з’ясувалось, вивозили вони золоті та срібні монети...
Загалом у них вилучено 91 монету із золота та срібла 925 та 999 проби. За попередньою оцінкою, загальна вартість монет, серед яких 14 золотих, решта – срібні, становить понад 60 тисяч гривень. Цікавий географічний діапазон у затриманих монет: від срібних 100 драм Республіки Арменія, срібних і золотих 10 та 50 рублів Республіки Білорусь, срібних та золотих 500 тенге Казахстану, срібних та золотих монет України номіналом 5, 10, 20 гривень до золотої 100-доларової монети країни Сьєра-Леоне та золотих монет номіналом 5 доларів екзотичних островів.

Начальник митниці Олександр Симонов підкреслив, що, згідно із законодавством, фізична особа має право ввозити в Україну і вивозити за її межі банківські метали вагою, що не перевищує 500 г, у вигляді зливків і монет на умовах письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Світлана СТРИЖАК,
керівник прес-служби
Чернігівської митниці




Теги:Контрабанда, митниця, кордон, золото, монети, Чернігівська, золоті монети


Читайте також



Коментарі (0)
avatar