реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Viva, націє!

Ми, рухівці, пропонували вам обрати Чорновола чи Лук’яненка, а ви вибрали секретаря ЦК компартії. Ми пропонували знов на вибір – Чорновола, Ланового, Костенка, а ви голосували за творця олігархату Кучму. До того ж вперто – двічі. Чудом обрали Ющенка, з переляку від Майдану, але вже за рік його, отруєного російськими спецслужбами, ви змішали з багном і навіть зараз не можете спокійно пробачити його проукраїнський курс. І ви знову обрали зека Януковича. Ціною смертей і війни ми його вигнали, доки ви сиділи на диванах, і війна – не ви! - обрала президентом Порошенка. Бо ви тоді напужалися… Та тільки відпружило і ви обрали блазня, який гигоче з України і з вас, дурних хохлів. Аплодують Москва і Тель- Авів (чи де там сидить Коломойський?), скрушно хитають головами у європейських столицях…

Ми завжди у меншості. Ось про це пише Костянтин Іванов і говорила мені Тетяна Миргородська. Вона ще й емоційно, як жінка, й сказала красиво: «Я рада, що я у такій красивій меншості!».

І меншість - це природно. Бо нація – це не 100 і навіть не 50 відсотків населення. Це та активна, рішуча і креативна меншість, яка й рухає світ. Адже хоч ви й голосували за секретаря ЦК, але ми, рухівці, змусили вас проголосувати за незалежність України! Позавчора почув у міському транспорті – отак раптово! – «Правду рухівці казали, що Україна багатюща, олігархи навіть розкрасти не можуть!». У церкві сьогодні одна жіночка зітхала подрузі: «Ну що ви хочете – ми ж Чорновола не вибрали!». Туго, але доходить…

І ще: товаришу – молодому журналісту, який став відчаєм постити свою позицію, я подзвонив і сказав – попри все, нас навіть багато. А ти подумай як нам було у 1988- 89 роках, коли нас, рухівців, сприймали не просто, як екстремістів і неформалів, а як якихось «почварних і уломних» (Валерій Шевчук). А таки ж довели до проголошення Незалежности!

Населення, щоб стало нацією, треба виховувати і тримати в рамках свого інформаційного простору. А в нас що Ющенко, що Порошенко дуже погеньбили це розуміння у погоні за маревом якоїсь всеосяжної демократії. Порошенко призначив міністром інформполітики свого кума Стеця, який, за словами його товариша, більше думав про другий камін на дачу, аніж про захист інформпростору. Відповідно – гібридні протяги, які задували з Москви, зробили Порошенка ворогом того самого обивателя, який сам краде, де може потягти, а Президента означив головним корупціонером. Влада ж захисту не зробила. Пригадується, як Петро I посилав своїх шпигунів під виглядом монахів і ті вели пропаганду проти гетьмана Мазепи – марновірний і побожний наш народ легко повірив…

«Ніколи не здавайся!» - повторив сьогодні Петро Порошенко слова Вінстона Черчілля, який виграв війну, а демократичний народ його вигнав. Біда тільки, що в Англії відрегульована система влади і прихід однієї порожнечі до влади кардинально не міняє державу. («На Даунінг стріт приїхав абсолютно порожній автомобіль. З нього вийшов Еттлі» - казав Черчілль про свого наступника). Зрештою, Черчілля звільнили ПІСЛЯ перемоги у війні, а в Україні вона ще триває… Отже, далі буде! Бо 25 відсотків - це стільки було за Чорновола. І 25 відсотків - це таки нація! Слава Україні!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Народний Рух, Василь Чепурний, Чорновіл, Черчілль, підсумки виборів, другий тур


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Та не набере Олексійович і 25 чесних відсотків, побачите. і це, при тому, що мінімум 10 з цих 25 - бюджетники, родичі, бізнес-партнери і ті, що завжди голосують за чинну владу. Осінь розставить усе на свої місця. А порівнювати Порошенка-олігарха і Чорновола-патріота-безсеребряника - та побійтеся Бога, воешті-решт, це просто не етично.
avatar
2
Даремна паніка, авторе, на разі головне вберегти пана Зеленського в якості президента від тої маси яка його вибрала, після того як він почне одна за одною вбивати їх надії.
avatar
3
чепуряка, отсос у хряка засчитат! Соси и дальше и с большим энтузазизмом, может, якась эмоцийна сучка скаже: "Як красиво!"
avatar
4
biggrin )хіба це не чудо,як маєм такі ємоції та сили
avatar
5
Отличное признание - Это вы привели войну, это вы вывели Украину на 1 место в мире по вымиранию. Это вы выдавили за рубеж 10 000 000 наших сограждан. Это от Вас сбежал Крым и Донбасс, просто они не хотят жить с конченными в одном государстве. Но теперь мы видим на карте место наибольшего скопления КОНЧЕННЫХ. Сколько не говори но самое ГОВНО сконцентрировано во Львове. Это оттуда к нам всё оно стекается. Львовяне - "дякую" вам за порошенка. Предлагаю переименовать Львов в Горишни Плавни. Запретить там русский и украинский языки и сделать государственным автстровенгерский (чтобы вы мучались так как вы 5 лет мучали Украину), запретить у вас интернет и мобильную связь и сделать порошенко пожизненным королём Львова, сори - Горишных Плавней. Нравится запрещать и переименовывать - запрещайте СЕБЕ и переименуйте СЕбЯ!
avatar
6
"говно сконцентрувалося во Львове" - я таку риторику вже чув, як забезпечував протипожежні заходи на Банковій в 2014 році. Тоді це звучало - " чи можете ви водойми розогнать єто говно "
avatar