реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Вітальня газети «Біла хата». Рибальська пристрасть

Справжнє задоволення від рибальства може відчути тільки справжній рибалка. Про особливості цього захоплення розповідає Володимир Скорняков, який долучився до рибальської справи лише три роки тому. І хоча стаж у нього ще невеликий, він вже став своїм у колі рибалок, які добре знають, що для когось, аби пізнати секрети рибальської науки потрібно років десять, а Володимир опанував таємницями нелегкого мистецтва за досить короткий термін.

«Один може сітку закинути і наловити таким чином не один кілограм риби, але жодного задоволення при цьому не отримає», ¬¬— ділиться своїми міркуваннями Володимир. — А другий за допомогою вудки або спінінга, тримаючи на долоні спійману рибину, відчуває неймовірне захоплення. Займатися «правильно», тобто не за браконьєрськими методами, рибальством, це мистецтво».

Як розповів рибалка, краще ловити рибу, коли з’являється перший лід. І як він стверджує, після одного-двох разів тебе це ремесло вже затягує чи не назавжди. А найкраща юшка з риби, переконаний Володимир, яка водиться в озері чи річці. Саме зараз на водоймах Десни можна виловити густерів, окунів, плотву та ляща. Більш заможні люди збираються у купи та своїми потужними автомобілями виїжджають на великі водойми і за крупною рибою. У них, звичайно, і спорядження інше. «Нам доводиться ось так — на Десні — ловити те, що попадеться на гачок», — підсумовує Володимир.

Валерій СЕНЧУК. На фото автора Володимир Скорняков під час риболовлі на Десні







Теги:рибак, зима, риболовля, рибалка, Десна, Чернігів, Біла хата


Читайте також



Коментарі (0)
avatar