реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Виставка 95-річного художника відкрилася у Чернігові

Донька художника зініціювала виставку з нагоди 95-річчя батька, Андрія Мордовця -- вона відкрилася у виставковій залі обласної Спілки художників. Щоправда, ця зала перемістилася на другий поверх, щоб з першого поверху брати оренду від торгівлі різним зовсім не художнім шмуттям, але то реалії співіснування прекрасного з ... корисним.

Андрій Микитович Мордовець до свого такого поважного ювілею не дожив -- помер 2006 року, встигнувши підтримати народний здвиг під час "помаранчевої революції".

А на відкритті виставки про його творчість говорили Тетяна Федоритенко та Анатолій Шкурко, який був творчим побратимом ювіляра. Тож було сказано багато теплих слів.

Але варто подивитися самі роботи майстра. Вони абсолютно реалістичні і повертають нас до того мистецтва, яке було, є і буде. Коли пройдуть всякі імпресіонізми, ревізіонізми та інші ізми.
На відкритті виставки було небагато публічних осіб (навіть голови обласної організації НСХУ), але був цінитель мистецтва, головний нарколог області Петро Седень.











Теги:Художники, Андрій Мордовець, виставки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar