реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Віртуози простого олівця: Ренді та Інна

Мистецька палітра сьогодні різноманітна, як ніколи. І все ж, попри розмаїття кольорів і фарб, у світі є чимало прихильників саме… простого олівця. А завдяки Інтернету можна провести цікаві паралелі.

Розпочнемо по старшинству. Художник Ренді Хан належить до незвичайних художників. Багато його малюнків надзвичайно схожі на фотографії, хоча виконані звичайним олівцем. Коли я заглибилася в мережу Інтернету, то була просто вражена викладеними там роботами Ренді Хана.

Народився художник 1961 року в Твілингейті (Канада). У ранньому дитинстві переїхав зі своєю родиною в Торонто. Коли виріс, одружився з Тресі. Згодом його сім’я, маючи вже двох дітей, переїхала у Ньюфаундленд.
Малювати Ренді почав ще в дитинстві. Тоді він малював численні шаржі своїх друзів і навіть не підозрював, що малюватиме набагато серйозніші речі і що саме це стане його покликанням і професією..

Художник ретельно вдосконалював свою майстерність і стиль. Більша частина його малюнків виконана простим олівцем на звичайному папері. Що на малюнках? Митець віддає перевагу зображенню своєї родини і рідних місць.
А за тисячі миль від Ренді Хана на Чернігівщині творить простим олівцем дива учениця 11 класу Інна Отрошко, яка навчається в 11-му класі Волинківської школи на Сосниччині. Не так давно про неї розповіла Сосницька газета "Час".

Дівчина, як не дивно, мріє не про професію художника, а про професію лікаря. З простим олівцем у руках вона із задоволенням відпочиває від навчання, створюючи дивовижні картини. Малювання — це хобі для Інни.

Талановита дівчина (як і Ренді Хан в юні роки) — самоучка. Хоча талановиті гени в роду є: талант до малювання мають її батько та дядько. Свою першу картину – Мілкі Мауса маленька Інна намалювала ще першокласницею. Коли показала вчительці, то вона, хоча й поставила найвищу оцінку, не повірила, що дитина намалювала це сама – настільки бездоганним був малюнок.

Сьогодні Інна малює переважно портрети. Особлива втіха – вимальовувати обличчя. Вона перемальовує обличчя з фотокарток та різних картинок. Малює вона винятково простим олівцем. Втім, простий олівець вона поки що обрала вимушено, бо зізнається, що хороших фарб та олівців у неї немає, а поганими малювати не хоче.

Інна намалювала три ікони, алює подружик і родичів, минулого літа намалювала портрети всіх випускників своєї школи. Поки що у юної художниці не було жодної виставки, а намальовані роботи зберігаються на горищі сільського будинку.

Роботи ж Ренді Хана, який вже давно став знаменитим, неодноразово виставлялись на його численних виставках, а отримані кошти талановитий художник віддавав у благодійні фонди.

Проводила паралелі між художниками Інеса ФТОМОВА




Теги:Інна Отрошко, простий олівець, Художники, ікони, Інеса Фтомова, виставки, Ренді Хан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar