реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Болгарин Стоянов дивуватиме чернігівців

6 вересня о 12.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» відбудеться відкриття виставки відомого болгарського художника Івана Стоянова «Малюнок» за участю автора картин.

На виставці представлені графічні роботи художника в техніці, яку створив сам автор і яка поєднує колаж і зображення символічних знаків. Це композиції з кількох фігур, подібні яким використовувалися в давнину (можливо, використовуються і зараз) в якості магічних символів. Всередині фігури автор експериментує з кольором і формою. Болгарські мистецтвознавці вважають Івана Стоянова майстром пластичного мистецтва. Його виставки завжди викликають незмінний інтерес і дискусії серед художників і мистецтвознавців. Стоянов — професійний художник з високою внутрішньою культурою.

Іван Стоянов досконально орієнтується в декоративно-ужитковому мистецтві і промислах болгарського народу, а тому в його роботах активно використані елементи, які характерні і для вишивки і для гончарства.

Іван Стоянов — відомий в Болгарії художник, народився в 1961 році у місті Нова Загора. Закінчив факультет мистецтв університету Єпископа Костянтина Преславського в м. Шуман. Активний учасник національних і міжнародних виставок на батьківщині в Болгарії, колективних і персональних виставок в різних країнах. Підготував 16 персональних виставок в Болгарїї і за кордоном.

Художні роботи автора зберігаються не тільки в музеях Болгарії, а також у Франції, Іспанії, Португалії, Японії, Китаї, Італії, Росії, Латвії, Білорусії і України. Протягом останніх двох років з творчістю Івана Стоянова мали можливість познайомитися українці. Його виставки пройшли у Києві, Одесі, Івано-Франківську, Львові, Луцьку, Володимирі-Волинському, Дніпропетровську і Дніпродзержинську.

З метою популяризації образотворчого мистецтва, обміну досвідом роботи і інформацією про розвиток сучасного мистецтва країн Європи і влаштована виставка Івана Стоянова і у Чернігові. І хоча пересічні глядачі не завжди розуміють графічні роботи Стоянова, але подивитися виставку має сенс.

Сергій ЧЕРНЯКОВ



Теги:Художники, Україна - Болгарія, виставки, Чернігів стародавній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar