реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Вінницький урок для Порошенка

Це така спокуса виникає у багатьох новоприйшлих до керма і до годівнички - їм зразу всі кози в золоті і хочеться порулити.

Чому вибухнула Вінниця? Все просто і не треба кивати на руку Путіна - закоротка вона туди добратися.

Новий вінницький губернатор, а ми вже переконалися, що у Президента, як і в його кума Ющенка, якась дисфункція при кадрових призначеннях: як не Гелетей Іловайський, так Гонтарєва 200Доларів, як не Ложкін РосійськаПреса, так Косюк Агромільярдер, щойно звільнений - так ось новий рішайло вирішив позбутися голови обласної ради. Та прорахувався, бо той фактично вибраний Майданом.

Нова влада, топчучись по старих граблях, знову впевнена, що Майдан стояв за них - у нас, на Чернігівщині, в цьому був переконаний Валерій Дубіль, а в них свій "смотрящий". Ніяк хлопці не дотумкають, що Майдан не тільки не стояв за них, а - лишенько для їх корумпованих душечок! - стояв за зміну системи відносин. "Всю систему мінять треба!" - казав колись сантехнік з радянського анекдоту, що попав у каталажку за ремонт каналізації Кремля...

Ні, вінничани не воюють з олігархами, як такими, хоча не палають любов'ю ні до Тимошенко, ні до Порошенка, ні до Гройсмана. Але навриплені поставити олігархів у стійло закону і порядку.

Тому і прем'єр- прости Господи, камікадзе, може нарватися на те ж саме, що й вінницька влада. Он Яценюк оголосив, що тарифи будуть ще підніматися для простих людей, бо, бачте, у "Нафтогазу" дефіцит бюджету. І ні словечка про ліквідацію пільг для підприємств Фірташа, Коломойського, Ахмєтова - ви знаєте, наприклад, що досьогодні діють пільги для Ахмєтова по залізничних перевезеннях?! І що основними їдунами російського газу є не населення, ці підприємства? А тягар проплат перкаладається на плечі громадян. Хоча для опалення квартир вистачає українського, власного газу.

І тільки людина, що не живе на трудову копійку, може думати, що субсидіями захиститься від вибуху народного гніву. Адже основна важкість лягає на плечі середнього класу - якщо, скажімо, чоловік працює лікарем, а дружина вчителькою, і мають двох дітей, то субсидії їм не світять. А якщо зарплати не платять по два- три місяці? А якщо ще й бізнес? А олігархи нові машини купуватимуть і на старих пільгах розкошуватимуть...

До речі, коли Верховна Рада ліквідує договір ще СРСР з Кіпром про офшорну зону? Цей совітський договір незалежна Україна виконує, як зачаклована. Ні Ющенко, ні Юлія Тимошенко не бралися його спалити у грубці незалежної державності. І р-р-радикальна партія Ляшка не блокує трибуну з вимогою ліквідації цього рудименту комуністичної корупції.

Так що Вінниця бахнула символічно. І вона буде не останньою, якщо вчитися не буде нова влада і так само цілуватиметься з олігархами. Або народний капіталізм - або вибух, коли вже, за словами козака- депутата Гаврилюка, майданити не будуть, а просто постріляють владу. А Юрій Луценко, що меле дурноверхо про покарання "провокаторів", нічому не навчився - мало він все ж книжок прочитав у Макошинській колонії... Краще б розказав як провів у Верховну Раду за списком своєї партії офіцера ФСБ Юрія Бута, чи забули вже усі?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:олігархи, соціальні протести, Юрій Луценко, козак Гаврилюк, Вінниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar