реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Віктор Ющенко про робочу групу з питань мови: Просто кинули кістку

Підписання Президентом України Віктором Януковичем закону про мови свідчить про недалекоглядність вибору влади на користь короткострокових інтересів однієї політичної сили і нерозуміння гуманітарної та національної суті цього питання, вважає лідер партії Наша Україна, третій президент України Віктор Ющенко.
"Від початку влада дивилася на це питання як на інструмент розігріву свого електорату - починаючи з Криму, Донецька, Луганська та 13 областей України. Просто провели поділ українців, поглибили розкол країни - адже головне, це виграти жовтень, виграти за партійним списком. Це - пріоритет", - цитує Ющенка прес-служба Нашої України.

Він розцінив як мінімальні шанси робочої групи, створеної президентом, щоб "пом'якшити наслідки запровадження закону. "Це просто кинули кістку, дали пограти на цій темі, на необхідності захисту і розвитку мови. Цю позицію інтелігенції знову з цинізмом проігнорують на користь політичних мотивів", - вважає Ющенко.

Лідер Нашої України наголосив, що дискусія з приводу долі законопроекту була тривалою, але виявилася неефективною, у тому числі через політиканство, бажання так званої об'єднаної опозиції отримати політичні дивіденди на цій темі.

"Донести те, що мова - це фактор, який утворює націю, консолідуючий фактор - не змогли, бо хтось хотів нагрітися на цій темі. Український дім - це був провал, тому що це було політиканство, піар псевдодемократів", - вважає Ющенко .

Лідер Нашої України із жалем констатував, що зусиль справжніх патріотів виявилося недостатньо, щоб відстояти мову.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович 8 серпня підписав закон Про засади державної мовної політики, а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.





Коментарі (6)
avatar
1
І такий нікчема став президентом! А другого шансу в нас може й не бути.
avatar
2
"...адже головне, це виграти жовтень, виграти за партійним списком." (для ПР)
Він і сьогодні далі свого носа не бачить і не знає, що дія викликає протидію. Не треба було героїзувати тих осіб і той дух, котрих російськомовна частина українського народу не може сприйняти в принципі, і не провокувати її на протидію. Не треба було "будити тигра", а зберігати хоча би той мовний і духовний стан в Україні, що склався в радянські часи.
avatar
3
Ющенко абсолютно правий і щодо "розводу" опозиції -- власне, якщо та опозиція сама говорить російською мовою, то чого від неї чекати захисту української? Президент Ющенко прравильно героїзував українців, шкода, що запізно. А для любителів "не будити тигра" нагадаю, що він здуру проголосив героїнею і якусь єврейську червону терористку Меркус. І що "помогли, синку, тобі ляхи?"
avatar
5
І догероїзувався до того, що викликав відразу до себе не лише російськомовних українців, а й україномовних і його рейтиг впав, згідно заяви Томенка, до 0,2 відсотка.
avatar
4
Віктор Андрійович не зробив у мовному питанні, що треба було, під час його каденції. Хай хоч тепер скаже, що треба робити.
avatar
6
проблема в тому, що українці чекали месію, а прийшов ...бухгалтер. Так що не в Ющенку проблема -- то його вигідно зробити цапом- відбувайлом...
avatar