реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Військовий госпіталь оббрехав регіонал - керівник облспоживспілки

Скандал довкола Чернігівського військового госпіталю штучно спровокований і має ознаки політичної спекуляції. Про це мова йшла на брифінгу в облдержадміністрації.
На минулому тижні багатьма ЗМІ було розтиражоване повідомлення депутата обласної ради Анатолія Мирошніченка, в якому керівництво госпіталю звинувачувалось у неналежному ставленні до двох поранених у зоні АТО бійців з Прилук.


За паління хворі не виписуються

Олександр Слєсаренко зазначив, що через подібні повідомлення був завданий удар по діловій репутації госпіталю. Натомість, лікарі зібрали докази своєї правоти. Двоє бійців поступили до госпіталю 7 серпня. Вони отримали поранення у районі селища Металіст 28 липня і проходили лікування у Харкові, після чого їх доставили до Чернігова.

В одного із них – солдата Олександра Шумського були осколкові поранення шиї, грудної клітини та передпліччя. Оскільки 12 серпня термін лікування бійця спливав, лікарі прийняли рішення виписати його і відправити у відпустку для реабілітації.

За словами Олександра Слєсаренка, після консультацій з багатьма фахівцями, у тому числі з головним хірургом Міністерства оборони. 11.08 за його висновком було прийнято рішення виписати для подальшої реабілітації терміном на 15 діб в амбулаторних умовах. За його бажанням можна пройти подальші консультації у головного нейрохірурга Міністерства Оборони.
"Але за паління хворі не виписуються". - зазначив Олександр Слєсаренко.

Ніхто з госпіталю Олександра Шумського не виганяв. Бійцю пропонували залишитися лікуватися аж поки не з’явиться машина, яка його забере. Свого транспорту в госпіталю не залишилось, весь відправили до зони антитерористичної операції. Натомість, вони таки знайшли для солдата машину, утім їхати він відмовився.

Агресивна мати приходила лише поскандалити

У той же час лікарі звертають увагу на численні звинувачення і вороже ставлення до них матері Ольги Шумської, говорить Олександр Слєсаренко і пригадує випадок, який трапився під час одного з обходів.

«Ми привіталися і з позитивними емоціями спитали: «Як вам у нас?». На що нас обірвали і з неприкритою злобою. «Мені у вас все не подобається, у вас все погано. Я вам давала сина здоровим, а тепер він поранений». Потім почала погрожувати, що депутати Бондаренко і Мирошниченко, яких вона знає особисто, покарають нас. Ми спитали «За що?». Вона відповіла, що начебто ми не даємо забрати її сина до інституту нейрохірургії міста Києва» . – сказав він.

Утім, забирати до Києва свого сина мати не поспішала і натомість продовжила звинувачувати лікарів у поганому ставленні до пораненого. «Приміром, питала, чому йому не видалили один із осколків у шиї. Головний нейрохірург Міністерства оборони визнав: видаляти їх недоцільно, беручи до уваги загоєні рани.

Прогулянки хворих у Чернігівському військовому госпіталі не обмежуються, проводяться за потребою, враховуючи графіки обходів, процедур та екстремальну спеку зовні. Вікна в палаті відкриті» – зазначив Олександр Слєсаренко.

Анатолій Мирошніченко розкрутив конфлікт, навіть не поспілкувавшись із лікарями
Як підтвердили волонтери, які опікуються пораненими бійцями, до солдатів у госпіталі дійсно ставляться належним чином та безкоштовно забезпечують ліками. У пересуванні нікого не обмежують, головне, щоб солдат був у змозі виходити на прогулянки. А тому у госпіталі обурилися подібними звинуваченнями з боку Анатолія Мірошниченка.

Як зазначив Олександр Слєсаренко, до госпіталю 2 рази приїжджали прилуцькі телевізійники, які намагалися взяти інтерв’ю у солдата. Лікарі припускають, що це було зроблено саме з подачі депутата обласної ради.

«Профспілкова організація чернігівського госпіталю з усім ветеранством впевнена, що це передвиборний піар пана депутата-регіонала Мирошніченка»
За словами Олександра Слєсаренка, депутат обласної ради жодного разу не звертався до керівництва госпіталю з приводу лікування цих солдатів і у зверненні використав лише покази матері одного з поранених бійців. А стосовно звинувачень у відсутності транспорту, Олександр Слєсаренко поцікавився, а чому Анатолій Мірошниченко(відомий в області як благодійник – авт.) за свої гроші не надав госпіталю хоча б маршрутку для транспортування поранених.

Працівники госпіталю написали звернення з усіма наведеними фактами на ім’я голови облдержадміністрації Володимира Івашка

Олексій ДОЩОВИЙВисокий Вал



Теги:Прилуки, АТО, військовий госпіталь, пр, Анатолій Мірошниченко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Цього бандита з мордою урки давно треба викинути з депутатського крісла і відправити в зону АТО!
avatar