реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Війна в Росії: підірвано ГЕС!

Повстанці на Північному Кавказі вчинили збройний напад на ГЕС у Кабардино-Балкарії – автономному регіоні Росії внаслідок чого було вбито двох охоронців і троє були поранені, -- повідомляє сайт радіо Бі-Бі-Сі.
Чотири бомбових вибухи знищили два генератори і спричинили пожежу в машинному відділенні ГЕС, яка згодом були загашена.

ГЕС на річці Баксан знаходиться в тій частині Північного Кавказу, що охоплена потужним ісламістським рухом повстанців.

Порушень в енергопостачанні населених пунктів республіки у зв`язку з інцидентом на Баксанській ГЕС немає. Використовуються резервні лінії енергопостачання.

РусГідро повідомляє на своєму сайті, що вибухи сталися о 05.25 за місцевим часом у середу.

Нападники підірвали чотири вибухових пристроїв у той час як п'ятий детонатор не спрацював, повідомив місцевий представник прокуратури.

За словами представника російської міліції Адлая Какакуєва, дві автомашини з нападниками здійснили рейд на ГЕС, вбили 2 охоронців і поранили ще трьох чоловік.

Жодна повстанська група не взяла на себе відповідальність.

Тим часом у республіканському МНС заявляють, що енергопостачання регіону не порушене. "Порушень в енергопостачанні населених пунктів республіки у зв`язку з інцидентом на Баксанській ГЕС немає. Використовуються резервні лінії енергопостачання", - повідомили РІА “Новости” в ГУ МНС РФ по Кабардино-Балкарській республіці. Баксанского ГЕС була побудована у 1930 році.




Теги:ГЕС, Сепаратизм, РФ, Бі-бі-сі, Північний кавказ, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar