реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Війна в Росії: третя доба боїв у Дагестані

У ЗМІ просочилася інформація, що за станом на полудень четверга в ході запеклих боїв в Кизлярському районі Дагестану моджахеди зуміли знищити 13 росіян і поранити 18. Проте втрати можливо більші.
Точних даних про втрати поки немає. Раніше повідомлялося про декількох убитих поліцейських з т.з. «спеціальної вогневої групи», яка була створена з декількох районних «ОВД».

За даними Бі-Бі-Сі, яка посилається на свої джерела в МВС РФ, з 21 червня в ході бойових дій знищено 15 окупантів з складу двох оперативних батальйонів внутрішніх військ МВС. Поранено 15 бійців з «29-го загону спецпризначення ВВ МВС РФ».

ФСБ втратила 3 «спецназівців» убитими, 3 пораненими.

Таким чином, за офіційними даними втрати федералів склали 13 убитими і 18 пораненими.

Про втрати моджахедів, як і про чисельність загону, як і раніше, немає ніяких точних даних. За різними оцінками загін моджахедів може налічувати до 30 бійців. Дані ж про втрати геть відсутні.

Періодично спливаюча цифра «5 убитих бойовиків», також періодично спростовувалася. І лише пізно увечері 22 червня командування росіян урочисто оголосило, що «виявлене тіло одного бойовика». 23 червня вранці було заявлено, що знайдений ще один убитий моджахед.

Такого напруження бою спочатку не чекав ніхто. 21 червня федерали звично передали чергове повідомлення про «контртерористичну операцію», а російські ЗМІ продублювали інформаційну розсилку.

Проте вже за декілька годин після перших повідомлень про бій стало зрозуміло, що однією тільки «контртерористичною операцією» не обійтися. Розгорнулася справжня битва, якої ці місця не бачили з часів Імама Шаміля і штурму Кизляра Шейхом Мансуром.

Щоб хоч якось виправдати те, що відбувається, в ЗМІ була запущена стара, рятівна байка всіх російських генералів про укріплені бункери, «з яких бойовики чинять запеклий опір», які і пояснюють невразливість моджахедів. Тим часом в четвер російський новинний канал «Вєсти» передав, що в лісі виявлений «табір бойовиків», який, як з'ясувалося, складався з трьох наметів.

Проти моджахедів кинута бронетехніка, у тому числі і важка, артилерія, бойові гвинтокрили.

Джерела КЦ повідомляють, що всю минулу ніч була чутна інтенсивна канонада бою, не зважаючи на те, що окупанти оголосили, ніби «операція припинена до ранку четверга». Насправді, як повідомляють місцеві жителі, всю ніч були чутні розриви снарядів, постріли з важких гармат і кулеметів.

Тим часом ЗМІ передають, що в бойових діях проти моджахедів задіяні практично всі формування: «кримінальна міліція МВС», «внутрішні війська МВС РФ», дислоковані в Кизлярі і в Ханкалі, «спецназ ФСБ» і т.з. «спеціальні вогневі групи ОВД» по Кизлярському, Ногайському, Бабаюртовському і Тарумовському районах Дагестану.

За сайтом "Кавказ-центр"



Теги:Сепаратизм, Дагестан, РФ, війна в Росії, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar