реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Війна в Росії: напад на парламент Чечні

У столиці Чечні Грозному вранці у вівторок, 19 жовтня, скоєно напад на парламент республіки.
Щонайменше троє людей, двоє охоронців і завгосп, загинули в приміщенні парламенту; загинули також усі бойовики - за останніми даними, їх було троє. Раніше повідомляли, що нападників було четверо.

Повідомляється також, що ще 17 людей отримали поранення - шестеро міліціонерів і 11 цивільних осіб.

Подібних подій у Грозному не було вже давно. Президент республіки Рамзан Кадиров неодноразово заявляв, що ситуація в Чечні стабілізувалася і перебуває під жорстким контролем.
Інформаційні агентства наводять свідчення очевидців про те, що бойовики увірвалися до парламенту з криками "Аллах акбар!"

Після нападу бойовиків з будівлі парламенту евакуювали депутатів.

Представник чеченського парламенту Зелім Якіханов повідомив агентству Франс прес, що почувши постріли, депутати вирішили, що їх хочуть узяти в заручники.

Під час нападу на парламент Чечні в Грозному перебував голова російського МВС Рашид Нургалієв.

Напад на парламент Чечні сприймається спостерігачами як чергова відповідь бойовиків на регулярні заяви Рамзана Кадирова про те, що повстанці вкрай нечисленні, слабкі і не можуть похитнути стабільність, яка запанувала в республіці.

Попередньою гучною акцією був напад на родове село Кадирових в кінці серпня, коли співробітники служби безпеки Кадирова вбили 12 "бойовиків" поблизу селища Центорой в Курчалоєвському районі республіки.

Останнім часом найбільш неспокійними регіонами вважалися Дагестан, Інгушетія і Кабардино-Балкарія. Серед найбільш гучних нападів можна виділити напад бойовиків на Баксанській ГЕС у липні цього року і вибух на центральному ринку Владикавказу на початку вересня.

Днями голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін в ефірі радіостанції "Ехо Москви" назвав ситуацію на Північному Кавказі вкрай напруженою. "Це майже війна", - заявив він.

На початку жовтня начальник Головного управління МВС Росії на Кавказі Сергій Ченчик заявив, що ситуація в Чечні та Інгушетії помітно стабілізувалася, але загострилася в Дагестані і Кабардино-Балкарії.

Кремль твердить, що взяв під контроль республіку, де відбулися дві воєнні кампанії, але дії повстанців і далі тривають.За повідомленням BBCUkrainian




Теги:Чечня, Сепаратизм, війна в Росії, РФ, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar