реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Відвідати Батурин

Одним з «пупів» внутрішнього туризму віднедавна став Батурин. Завдячують цьому батуринці Президентові України Віктору Ющенку - головну вулицю названо його іменем. Він перетворив селище на місто, головним економічним активом якого стали відновлені пам’ятки доби Гетьманщини: Цитадель Батуринської Фортеці, Будинок Генерального суду, Палац Гетьмана Кирила Розумовського. Віднедавна Батурин став ще й центром територіальної громади, отже статусність його зроста…

Проводяться тут на свята дійства на Співочому полі Кочубеївського парку, на березі швидкоплинного Сейму є сучасні заклади дозвілля, а розташуватися на довше можна в комфортабельному Центрі відпочинку «Вітрила Маклая».

Так, 28 червня, в День Конституції України, відкрився триденний Батуринфест «Шабля». Ця подія привернула, попри обмежену рекламу в ЗМІ, приїзджих відвідувачів. Кожен з них аби відвідати головні цікавинки заповідного місця мав потратити 100-150 гривень. Для Батурина з населенням 2,5 тисячі населення за річної відвідуваності в кількадесят тисяч туристів це є гарним індикатором. А ще працюють заклади торгівлі й послуг, в яких відвідувач також залишить якусь сотню-другу… хоча сервіс й бажає бути кращим.

Порівняти захотілося з Ніжином – колишнім полковим центром, якому підпорядковувалася й батуринська сотня. Місто має багатющу спадщину, розташоване поблизу траси з Києва до «Гетьманської столиці», але й частки тих вигод не має, що Батурин. І справа не в новітньому Ющенкові, на якого містові не щастить. Он Плющ Іван Степанович відновив цілий хутір Куліша «Ганнина Пустинь» ( це на півдорозі з Батурина до Ніжена ), а він зараз захирів. Бо пасивна таки громада міста Борзна, на чиїй території знаходиться ця туристична перлинка.

То ж коли знаходяться активні люди, які своїм часом і коштами жертвують для покращення ніжинської старовини, влада міста має їх тільки вітати й сприяти.

Микола ШКУРКО



Теги:Віктор Ющенко, Микола Шкурко, Батурин, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar