реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Відставка Залужного: перші коментарі

Меседж для трампістів, про причину відмови у допомозі Україні, авторства Зеленського, готовий:
"В Україні управлінська криза у війську". Давати допомогу зараз - "не на часі". "Нехай між собою розберуться, а потім вже.. "
Хто дасть 60 ярдів воюючій державі, в якій "управлінська криза між політичним та військовим керівництвом"?
Невже не можна було зачекати з цими капризками до рішення Конгресу США?

Костянтин ІВАНОВ

А ви звернули увагу, що Валерій Залужний показує пальцями на цій світлині? На перший погляд, це знак перемоги. Та є одне але. І військові це знають.
За однією з легенд, цей жест з’явився ще під час битви при Азенкурі. Англійці тоді здобули перемогу над французами завдяки своїм вправним лучникам.
Для натягування тятиви лучники використовують два пальці: вказівний і середній. Тому, французи й рубали ці пальці всім англійським полоненим.
Так от, англійці дражнили французів двома піднятими пальцями, показуючи їм, що ті піймали облизня і їм є чим воювати.

Богдана БАБИЧ

Зеленський в своєму Указі, дописах в соцмережах, традиційному відеозверненні й словом не обмовився про причини звільнення. Просто так вирішив.
У нього не вистачило сміливості пояснити мотиви відставки Головнокомандуючого в складний і драматичний рік, в який ми увійшли.
Чому Армія, українці, суспільство, які героїчно протистоять ворогу і несуть всі випробування воєнного часу, не мають права почути причини найгучнішої відставки?

Ірина ГЕРАЩЕНКО

Проблема не у тому, що Зеленський зняв Залужного ( це його право), а в тому, що не пояснив причин такого рішення. Після цькування Головнокомандувача ручними злими собачками в інтернеті і Верховній Раді зняття виглядає наслідком політичних ревнощів . Є ще одна можлива причина. Путін в інтервʼю Карлсону теревенив про перемовини. Якщо це так, то нові військові і цивільні менеджери Зеленського мають бути керованими на 100 відсотків, щоб стримувати і армію і суспільство у період суперечливих рішень. У Залужного для цього занадто висока підтримка у суспільстві.
Стверджувати , що генерал Сирський має якісь відмінні від Залужного методи дивно. Він старший, працював дотепер у команді Залужного. Загалом це прийнятне рішення, але точно не новаторське. Головна перевага Сирського - відсутність такої популярності, яка є у Залужного. У демократичному суспільстві цю популярність лідер мудро використав би для власного посилення і поділу відповідальності за прийняття рішень. У авторитарному рішення може приймати лише одна особа. Але буває так, що інколи владу концентрують у і демократіях. Тоді відповідальність за помилки багатьох нестиме лідер.

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ



Теги:Микола Княжицький, Залужний, команда ЗЕ, Ірина Геращенко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Генерал Залужний показує математичний знак «більше», тобто Президент Зеленський — старший і його наказ не обговорює: без коментарів.
avatar