реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Відповідальність за побиття людей має нести Соколов

В контексті виборів міського голови Чернігова варто пригадати про події 2004 року, коли під час «помаранчевої революції» під Чернігівською міськрадою проти мирних людей було застосовано жорстоку силу, дубинки і газ.

Чернігів тоді був єдиним містом в Україні, де міліція намагалася за допомогою спровокованого побоїща і насилля розігнати мітинг протесту проти фальсифікації виборів. Тоді з тяжкими побиттями і пораненнями до лікарні потрапили десятки мешканців міста. Зокрема, зі зламаним ребром потрапила до лікарні Валентина Татарчук та інші.

Відповідальність за те побиття людей несе особисто і тодішній мер міста Олександр Соколов, бо наказ міліції давався за його згоди і він нічого не зробив, щоб зупинити побоїще.

Почувши міліцейські постріли і галас людей, депутати кинулися до вікон, подивитись, що відбувається під міськрадою. І лише мер Олександр Соколов сидів незворушно, неначе завчасно знав, що там мало відбуватись…

За такої ситуації мені, як депутату, довелося поставити вимогу до мера, щоб він вийшов до людей і припинив побоїще, оскільки він несе особисту відповідальність за те, що відбувається… Але він і далі сидів незворушно, так і не підійшовши до вікна і навіть не поцікавшись, що там відбувається. Вимагаючи припинити побоїще, мені довелося на знак протесту прямо на сесії оголосити голодування. Але і це не вплинуло на мера. У відповідь він сказав, що знає про свою відповідальність і попросив мене сісти на місце.

В результаті такої «бездіяльності» від кийків і газу міліції постраждали десятки чернігівців… Ситуація змінилася лише після того, як надійшла звістка, що обласна рада підтримала волевиявлення мешканців області. Після цього вже і Олександр Соколов вийшов до людей і навіть надів на шию помаранчевий шалик…

Сергій ШУМИЛО, депутат міської ради у 2001 – 2005 роках

Від редакції.
Конкурент Соколова на нинішніх виборах у час, описаний автором, очолював обласний штаб кандидата в Президенти Віктора Ющенка. Тобто, із Соколовим вони завжди по різні боки барикад...



Теги:Сергій Шумило, Олександр Соколов, Чернігівська міська рада, помаранчева революція


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Був я там . Газок пустили тільки невідомо хто , але ніхто нікого не бив то брехня шановний.
avatar
2
Пересічний зі штабу, не бреши - більше 40 людей звернулись у лікарню з отруєнням. Володимир Назаренко при мені підбирав для колекції рештки вибухівки. А тодішній начальник міліції міської  отримав назад вибуховий предмет і забіг у зал міськради та верещав, як недорізаний... Валентину ж Татарчук, що їй зламали ребра, я знаю особисто. До речі, Атрошенко тоді від штабу Ющенка провідував її і возив якісь гроші, а Соколов - ні. Так що не треба ля-ля, пересічний анонім - ми все пам'ятаємо!
avatar
3
Згоден
avatar