реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Відповідь на німецьке підігрування Кремлю

Послу Андрію Мельнику довелося приструнити німецьке МЗС.

Речниця зовнішньополітичного відомства ФРН вирішила (причому це була явна заготовка) пожурити офіційний Київ за використання безпілотника «Байрактар» для знищення артилерійської системи російсько-окупаційних військ на окупованому Донбасі.

Мовляв, но-но-но, ніззя, nein, verboten, відітєлі, заборонено мінськими угодами, по суті, один в один ретранслюючи наративи Кремля.

Ну і звичайно, спікерка МЗС Німеччини не забула - за традицією - висловити «глибоке занепокоєння» загостренням ситуації на Сході України. В черговий раз «закликавши обидві сторони до деескалації».

Відповідь з України за такі цинічні повчання не забарилась.
В інтерв‘ю найтиражнішому ЗМІ ФРН - газеті Bild (12 мільйонів читачів!) посол Андрій Мельник трохи остудив гарячі голови німецьких, так би мовити, «посередників», різко відкинувши абсурдну критику Берліна.
Він зокрема наголосив, що Київ «рішуче відкидає це втручання з боку МЗС Німеччини».

Глава дипмісії нагадав нашим, з дозволу сказати, «німецьким партнерам», що «Україна має легітимне право на самооборону, коли її державна територія день і ніч обстрілюється важкою російською артилерією, і коли при цьому гинуть мирні жителі і військові».

Натомість посол «закликав федеральний уряд - замість того, щоб висловлювати свою стурбованість драматичним становищем на окупованих територіях - аби він краще би подвоїв свої зусилля як посередник задля скликання у Берліні Саміту Нормандського формату, як це і було домовлено, та поставив би Москву на місце».

Хочеться вірити, що в Берліні все ж таки наберуться сміливості і задіють всі наявні важелі впливу на Путіна як єдине джерело агресії. Всі козирі на руках. Поки. Почати можна бодай із того, щоб взяти та й поховати «Пн. потік2» на дні Балтики. Ніколи не пізно виправити навіть найфатальніші прорахунки ери Меркель.

А якщо цього не станеться, якщо німці і далі будуть зухвало підігрувати кремлю, то цей посередницький провал ФРН увійде навічно в історію і стане ще однією темною плямою німецької історії.

Світлана МЕЛЬНИК



Теги:Андрій Мельник, Північний потік, МЗС, російсько - українська війна, Україна - Німеччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar