реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Знову ганьба для Німеччини

Вся Німеччина стоїть на голові: ніхто й досі не може повірити, що українська армія за лічені три дні харківського бліцкригу звільнила території розміром із три Берліна.

Сьогодні це - топ-новина дня, емоції прям зашкалюють: більшість щиро захоплюється талантом війського керівництва держави і хоробрістю наших воїнів. Але чимало німців і далі бояться: а що ж тепер зробить путін, ой-ой-ой, коли його українці заганяють в глухий кут. Вони й досі не здатні собі уявити поразку московського режиму. Тремтять перед атомною бомбою.

Дедалі важливішого значення у цих дебатах набуває саме військовий аспект, допомога поставками озброєння з боку наших союзників по НАТО.На превеликий жаль, Німеччина і надалі продовжує пасти задніх.

Черговий раунд переговорів на базі Рамштайн завершився для Берліна новою ганьбою. В той час як США проголосили пакет допомоги у розмірі 675 млн. дол., міністерка оборони ФРН Ламбрехт лише пробубоніла під ніс щось про навчання українських саперів. Ніхто не каже, що така допомога не є важливою, але ж - come on: саме зараз нашим героїчним ЗСУ потрібна терміново саме важка зброя. Багато важкої зброї.

Щоби розвинути наступальну ініціативу і звільнити не лише Харківщину, але й Луганщину і Донеччину.
І звичайно ж увесь окупований південь.

Цю страусину політику німецького уряду посол Андрій Мельник продовжує викривати і вдень, і вночі. Сьогодні найтиражніша газета Bild (8 млн. читачів) оприлюднила черговий коментар дипломата з жорсткою критикою канцлера Олафа Шольца і міністерки оборони Крістіне Ламбрехт: «Якщо б канцлер і глава міноборони не блокували передачу Україні БМП Marder, БТР Fuchs, а також броньованих машин Dingo i Fennek, то українські війська могли б розпочати надважливе звільнення окупованих територій набагато раніше!»

Ну що ж: подивимося, чи вище керівництво Німеччини і надалі буде ховати голову в пісок, чи все ж таки Бундесвер передасть Києву частину з бл. 470 Marder, 800 Fuchs або 500 Dingo. Я вже мовчу про необхідність розблокування поставок з боку німецького ВПК, включаючи танки Leopard.

Інакше Німеччина увійде навіки в історію як держава, яка у переломний момент війни зробила вигляд, що нічого не відбувається, що німці тут ні при чому.

Світлана МЕЛЬНИК



Теги:Україна - Німеччина, Андрій Мельник, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar