реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Відповідь "Економісту" з фронту

Поки була вільна хвилька, прочитав програмну статтю в The Economist про те, як все погано.

Як все погано, можемо розказати набагато краще і предметніше за Економіст, але зараз не про це.

«Ця війна не за території» — свята правда. Згоден на 100%. Ця війна на знищення, а не за території.
Але от питання, чи можна зупинити агресора, який почав війну не за території, а на знищення, погодившись (де-факто) з окупацією частини територій? Чому раптом це має зупинити московію від продовження війни (не важливо, з передишкою чи без)?

Як хтось розумний і при памʼяті може вірити в таку дурну казочку? Чим здача без бою Криму і припинення спроб деокупувати Донецьк і Луганськ після 2014 року принципово відрізняється від того, що зараз пропонує Україні редакція Економіст? Тоді де-факто Україна погодилась на заморозку. Москва не погодилась. Чому це не спрацювало тоді, а зараз має спрацювати?

В якості гарантій йдеться про членство в НАТО для України, точніше де-факто лише для неокупованої частини України. А яка реальна вірогідність, що усі держави-члени НАТО на це погодяться в якійсь осяжній перспективі? Поки що про це не йдеться взагалі. Така реальність.

Ще у статті написано про потенційну загрозу від самої України, в якій зростає «корупція і націоналізм». Саме так і написано, корупція і націоналізм. Явища одного порядку, на думку редакції Економіст. Ох уж цей страшний український націоналізм!

Шановне панство, поки що це все дуже загальні розмови без жодної конкретики і логіки. Хіба що згоден з тезою про необхідність розвитку власного ВПК, це 100%. Але потроху ніби воно і так йде, склади і нафтобази на московії не силою думки ж вибухають.

Новин поки нема. Війна триває, шановне панство.

Андрій ІЛЛЄНКО



Теги:Андрій Іллєнко, широка війна, націоналізм


Читайте також






Коментарі (1)
avatar
0
1
Ті, що стоять за газетою "Економіст", хочуть, щоб Україна далі залишалася без проявів ( тобто націоналізму) титульної нації. Це те, до чого прагне путінська ерефія - знищити українську націю. Бо без націоналізму сильну державу не побудуєш, а таку, яка стала жертвою, маємо. От і виходить, що путін сидить у цій газеті. Правду кажуть - сильна Україна потрібна лише українцям. І тільки російська загроза змушує кволу зденаціоналізовану Європу допомагати українським націоналістам (бо хто ж як не вони кинулися на оборону держави!). Виходить, що в умовах війни союзники рахуватимуться з українським націоналізмом, бо без нього набагато озброєнішого ворога не переможеш. Щодо корумпованості, то сприятливе середовище створив Захід з його офшорами, можливістю вкладати виведені з України капітали в їхню нерухомість і в усе, що пов'язане з "красивим життям". Адже, нема претензій у них до наших олігархів і просто скоробагатьків. Не кажемо вже про закритість їхніх ринків для нашої продукції. Отак і житимемо поряд з ворогом і вороженьками, якщо плекатимемо свій націоналізм. Інакше - ніяк! А ось про те ж від Валерія Чалого: "Але насамперед нам потрібно більше розраховувати на свої сили. Розраховувати на партнерів було б не дуже правильно, навіть на США. На свої ракети в тисячу кілометрів, на своїх людей, на справедливість, на всі ці речі, які формували нас під час майданів. Я це бачив, і в цьому наша сила – горизонтальні звʼязки, обʼєднання суспільства. Якщо наша влада це зможе змодерувати, зменеджерити, думаю, в нас великі шанси перемогти".
avatar