реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Від любові можна померти

Учені змогли знайти пояснення тому факту, що закохані люди часто роблять ірраціональні вчинки, які з точки зору здорового глузду здаються абсолютно безглуздими. Неврологи за допомогою нової технології сканування мозку виявили неймовірні образи, що народжуються під час закоханості.

Спроектувавши хімічні реакції, які відбуваються в організмі закоханої людини, вчені виявили, що деякі ділянки мозку стають надзвичайно активними, а деякі - навпаки, відключаються.

Коли людина закохується, відключається лобова кора, яка відповідальна за прийняття рішень.

Крім того, дезактивується область мозку, яка управляє страхом і негативними емоціями, тому закохані в більшості своїй почувають себе щасливими і не побоюються можливих негативних подій. Раніше британські медики довели, що серце може розірватися від любові, страху і горя.

За словами кардіохірурга Олександра Ліона "Нездоланний страх, сильний душевний біль або, навпаки, радість можуть призвести до серцевої недостатності", причиною якої є кардіоміопатія стресу, тобто масивний викид адреналіну, який паралізує нижні камери серця і переносить все навантаження на верхні камери. Відкриття Ліона отримало назву синдром розбитого серця.

Доктор Ліон довів, що адреналін не завжди змушує серце працювати швидше. У деяких випадках він, навпаки, викликає слабкість і паралізує роботу "головного насоса" в організмі, що практично неминуче призводить до смерті
.

UBR



Теги:серцева недостатність, Любов, розбите серце


Читайте також



Коментарі (0)
avatar