реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вибори у Чернігові: люди й цифри

До складу Чернігівської міської ради шостого скликання увійдуть представники 7 політичних партій за інформацією міської територіальної виборчої комісії, про це повідомляє УНІАН.
Зокрема, за попередніми даними, перемогу на виборах до Чернігівської міської ради здобула Партія регіонів, набравши 18,1% голосів.
ВО "Батьківщина" має другий результат, здобувши підтримку 15,8% виборців.
Партія "Громадська солідарність" – 9,2%, "УДАР" – 7,7%, "Фронт Змін" – 7,8%, Комуністична партія України – 6,6%, "Сильна Україна" – 3,8%.
У мажоритарних округах Чернігова перемогли здебільшого партія "Батьківщина" та Партія регіонів.
До складу Чернігівської міської ради п`ятого скликання входили представники Партії регіонів, БЮТ, "Віче", СПУ, КПУ, "Нашої України", Блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція" та УНП. Найчисельнішим було представництво БЮТ – 17 депутатів.
Всього Чернігівська міська рада налічує 50 депутатських мандатів.
Відносно ж міського голови то за результатами паралельного підрахунку голосів, що проводили і «Батьківщина» і «Партія Регіонів», які були оприлюднені під час підсумкового засідання чернігівського прес-клубу, беззаперечним лідером на перегонах за крісло мера Чернігова, став діючий мер Олександр Соколов з підтримкою приблизно 34 відсотки голосів виборців. В'ячеслав Лебідь відповідно посів друге місце з 15%. Третю сходинку зайняв Олег Обушний з 13,8%.
Далі за результатами паралельного підрахунку голосів кандидати розташувалися
Микола Михалевич – 7,31%;
Костянтин Іванов – 6,52%;
Роман Давлеткужин – 5,13%.
Явка виборців Чернігова склала 39,6%, що є чи не найнижчим показником у області. Менша явка зафіксована тільки у Ніжині 36,6%.
За результатами паралельного підрахунку голосів у Ніжині перемогу отримує Михайло Приходько, а в Прилуках діючий мер Юрій Беркут.
Олександр ЯСЕНЧУК



Теги:Прилуки, Ніжин, Соколов О., Чернігів, Вибори - 2010


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Якщо врахувати малу явку, то на пост мера никто не переміг. Отож виходить треба працювати для людей, а не для себе. Караман треба закрити.
avatar