реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вибори по-чернігівськи, або Спогади про майбутнє

В радянські часи вибори багатьох небайдужих надихали на творчість і вони вкидали у виборчі скриньки прослання в майбутнє або писали все, що вони думають про "рідну" радянську владу. Розмір "радянських" бюлетенів був настільки малий (у бюлетені був тільки один кандидат від блоку партійних і безпартійних), що доводилось писати, як правило, на окремому аркуші друкованими літерами. Та й до кабіни для голосування ніхто не заходив. Справжній радянський виборець отримував бюлетені, бігом вкидав їх у виборчу скриньку, щоб хутчій встигнути у буфет за дефіцитом.
В таких умовах радянським дисидентам доводилося проявляти неабияку спритність, щоб зуміти непомітно вкинути своє послання у виборчу скриньку.
Усі такі шедеври народної творчості вилучалися "партійними работнікамі" і доставлялися куди слід, а їх творців вираховували компетентні органи.
Зміст цих народних "послань", звісно, засекречувався, а всіх членів виборчих комісій попереджували про те, щоб вони тримали язик за зубами... якщо вже допустили сам факт появи у скриньці "антирадянської пропаганди".
Минуло 20 років, а український віз, як кажуть, і нині там..., бо тягнуть його рак, лебідь і щука.
Хоча дещо змінилося: є величезні бюлетені, на яких можна писати все що завгодно, бо їх залюбки визнають недійсними, а партія влади, тобто переможець перегонів, отримає додаткові депутатські мандати... і посміється аж до сліз!
Як казав колись давно один Великий, і це мине!?
Сергій Соломаха










Коментарі (3)
avatar
1
Сьогодні пройшли вибори.Але постає питання чи були вибори? Я думаю, що не було. Які ж це вибори, якщо людина одержала недовіру в мажоритарному окрузі від народу, але по спискам партії проходить ради та одержує мандат депутата. Які ж це вибори, якщо на перших місцях партій діти високопосадовців, яким від 20 до 25 років, і які не мають досвіду роботи і знань, а ті кандидати які знаходились в кінці списків партій та мають досвід і знання, до рад не попали і ніколи не попадуть, коли буде таке виборче законодавство. В країні повинні бути тільки вибори по мажоритарній системі в органи місцевого самоврядування. Те, що відбувається зараз зі списками в партіях - це звичайна корупція. Так, що ці діти високопосадовців, які попали в ради по партійним спискам будуть робить у радах місцевого самоврядування? Ні вони цього не знають і мабуть не розуміють, а добрі тьоті і дяді в виконавчій владі під їх загальний "одобрямс" будуть робить свої справи, а не справи для народу. Ось такі вибори ми одержали. Ми знову одержали старі обличчя, які ось двадцать років будують нову країну, а вірніше розвалюють її, плюс нові обличчя - депутатів їхніх дітей. Тому, в найближчі пять років життя в країні, я думаю, не покращиться.
avatar
2
извиняюсь за мову уменя клава такая.вот считаю какие реформы и развитие может быть с этим руководством,посчитаем 15% поддержка избирателей Украины и московские деньги,полузакрытые глаза Европы ,у них свои виды на эту помирающую землю,о чем спор?
avatar
3
Шановний патріоте, Ви помиляєтеся!
Партія регіонів(могла бути і ВО"Батьківщина") має, наприклад, в Чернігові 8-10% підтримки виборців, а при явці виборців 35-40% їй без проблем вдається забезпечити переможний результат у 18-22%.
Прізвище кандидата при балотуванні 18-20 кандидатів в одномандатних мажоритарних округах не має ніякого значення, бо 99% вирішує партійність, панове!
Наші виборці, отруєні різними шоу аля Шустера, свідомо голосують тільки за кандидатів від своєї шоу-партії, представників яких тільки і бачать по ТБ, навіть якщо це "чорт лисий". Якщо не знаходять такого кандидата, то голосують "проти всіх" !
Треба, мабуть, забути на певний час про одномандатні мажоритарні вибори.
В Чернігові на цих виборах більшість "мажоритарщиків" в міську і рай ради є представниками Партії регіонів.
За партійними списками у них десь біля 18%, а у ВО"Батьківщини " - 14%.
Представники ВО"Батьківщини" перемагають тільки там де не було висунуто (чомусь????) регіонала.
Чому не було висунуто регіонала?
Треба уважно дивіться на прізвище переможця...бютівця!
avatar