реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вибори-2012: «Сильні регіони» проти «Нашої батьківщини»

30 липня 2012 року офіційно стартували парламентські перегони.
Тож варто підвести перші підсумки.


Головний підсумок неофіційної виборчої кампанії: узгоджений за рік до виборів партією влади та рейтинговою опозицією виборчий закон спрацював. Введення 5% прохідного бар’єру, заборона блоків, змішана система з закритими списками та мажоритарними одномандатними виборчими округами виявилися потужними аргументами. До початку офіційної виборчої кампанії на базі Партії регіонів і ВО «Батьківщина» сформовано і вже потужно рекламуються у ЗМІ два мегаоб’єднання.

Партія регіонів поглинула партію «Сильна Україна» С. Тигіпка, а ВО «Батьківщина» - лідерів виборчого списку, що на парламентських виборах 2007 року входили до блоку «Наша Україна-Народна Самооборона». Цей блок було започатковано партіями національно-демократичного спрямування у 2001 році. Сьогодні на тих же позиціях залишаються лише УНП і КУН.

Таким чином, партія влади послідовно реалізує план ліквідації фактичного «трьохвладдя», яке протягом останніх років, на її переконання, створювало нестабільність у влади. В той же час існування у 2005-2010 рр. на Печерських пагорбах трьох потужних центрів впливу у владі ще залишало українському суспільству перспективи демократичного європейського розвитку. Тепер великому бізнесу можна спокійно розкладати свої ризики у два виборчих мегаоб’єднання або фінансувати рейтингові партійні проекти сателітів партії влади, на зразок КПУ П. Симоненка.

Є всі підстави вважати, що стратегія виборчої кампанії на парламентських виборах 2012 року як партії влади, так і «об’єднаної опозиції» базується на поглибленні протистояння між Сходом і Заходом. Це яскраво підтвердила ситуація зі скандальним законом «про мови» Ківалова-Колесніченка і реакцією на це громадськості.

І останнє. Залишається сподіватися на середній і малий бізнес, який підтримав протестний народний Майдан на президентських виборах у 2004 році. Сьогодні через значний тиск збоку партії влади він вичікує. Однак ще реально здатний фінансово і організаційно підтримати тих хто реально здатен і може перешкодити зміцненню авторитарного олігархічного режиму в країні.

Сергій Соломаха





Коментарі (8)
avatar
1
То й Ви, пане Сергію, більше освітянин, ніж заангажований партійний діяч? Подали добротний та об'ктивно відсторонений від УНП аналітичний матеріал. Вітаю й Вас.
Правда, є одне питання - невже український середній бізнес здатний конкурувати з українськими олігархами обох таборів і створить третю силу? Думаю, що гаманець у нього для цього надто вже тоненький.
А хто це ті, "хто реально здатен і може перешкодити зміцненню авторитарного олігархічного режиму в країні"? Невже це Ваше партійне начальство?
avatar
2
Пане Горяєве, меншовартість ВАШОї самосвідомості може викликати тільки співчуття.
avatar
4
Дякую за "комплімент". Я був більш високої думки щодо Вашої вихованості.
avatar
5
Аналогічно.
avatar
3
Партия экс-президента Виктора Ющенко «Наша Украина» якобы заказала порядка четырех тысяч рекламных постеров по всей Украине. Об этом «Комментариям» сообщил источник в партии. По словам собеседника, данная массовая закупка рекламных площадей будет направлена на завуалированное использование лозунга «проти всіх». Таким образом, «Наша Украина» будет акцентировать внимание избирателей на отсутствие разницы между властью и оппозицией. Как сообщали «Комментарии», партия «Наша Украина» для участия в выборах в парламент создала объединенную оппозициюна основе политических сил правого толка под названием «Правица».
Также напомним, во время презентации «Форума патриотических сил», который прошел 7 июля, экс-президент Украины Виктор Ющенко заявил, что его будущий политический проект рассчитанна тех избирателей, которые еще не определились и которые намерены голосовать против всех.
avatar
6
И вот уже первые ласточки полетели…
– Куда?
– Искать тёплые края!

Народные депутаты Украины Сергей Мищенко и Вадим Коротюк вышли из состава фракции «БЮТ-Батькивщина».
– По какой причине?
– Со слов С.Мищенко, при формировании списка Объединённой оппозиции он «очутился за чертой».
С.Мищенко высказал мнение, что лидер партии «Батькивщина» Юлия Тимошенко не знает, на каких принципах формировался список Объединенной оппозиции.
«Я хочу надеяться, что она не в курсе, и она соответствующее заявление сделает, и будет проведен новый съезд», - подчеркнул С.Мищенко. (УНИАН)
Так и хочется продолжить его слова строчками из стихотворения Н. А. Некрасова «Забытая деревня», но уже в изменённом мною виде:

«Вот приедет барин – барин нас рассудит!»
Барин сам увидит, что плоха кормушка,
И изменит список», — мыслит депутушка.


А если говорить серьёзно, то такие выходы депутатов из фракций (любых фракций) наглядно показывают нам, простым людям, истинную цель их депутатства – безопасная кормушка, а не служение народу.
avatar
7
И ещё один депутат ОБИДЕЛСЯ…
Председатель поселкового совета Юбилейного (поселок-спутник Луганска) Владимир Струк вышел из Партии регионов.
Как сообщил сам В.Струк, его выход из партии связан с прошедшими событиями, судом и вынесением ему приговора. А также тем, что Партия регионов НЕ ПОДДЕРЖАЛА его кандидатуру в выдвижении по мажоритарному округу.
И тогда не выдержал депутат и запел:
blahblah
«Между нами выросла стена
И это полностью ПР вина.
Между нами взорваны мосты
И это всё, чего добились Вы.

Разные дороги есть вокруг –
Вам на север, значит мне на юг.
Хватит отношенья выяснять –
Вас предателей я не желаю знать.

Не подходите ко мне – я обиделся,
Я обиделся, раз и навсегда.
Не подходите ко мне – я обиделся,
Я обиделся. Больше никогда не подходи-и-те!»


А я подумал: «А не спеть ли мне песню «Опустела без тебя земля»?
Но тут же передумал – вспомнив, что свято место пусто не бывает.
smile
avatar
8
Жарко нынче в Объединенной оппозиции! То ли ещё будет!

СМИ: В «Батькивщине» зреет ПЕРЕВОРОТ из-за списков

По словам источника, в партии "Батькивщина" назревает недоволольство сформированными списками на парламентские выборы.

"В партии зреет БУНТ,— сообщил источник в "Батькивщине".— Есть информация о подготовке открытого съезда, на котором будет принято обращение к Юлии Тимошенко. Кроме того, есть те, кто готов выйти к прессе с информацией о ПЕРЕВОРОТЕ в партии".
УНИАН
avatar