реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ви вже подали декларацію?

Декларування доходів громадян є одним із найважливіших напрямків податкової політики. Як і в попередні роки, визначальною ідеологією залишається спрямованість на налагодження партнерських взаємовідносин із платниками податків, добровільність сплати громадянами податків і створення умов, що гарантують якісне обслуговування платників податків.

З кожним роком обізнаність громадян країни щодо необхідності декларування своїх доходів зростає, що в свою чергу дає змогу забезпечити коштами місцевий бюджет та підвищити імідж податкової служби.

До 1 квітня 2010 року зобов’язані подати або надіслати поштою до податкового органу за місцем проживання декларацію за ф. № 1 громадяни, які одержували у 2009 році окремі види доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався; доходи від осіб, які не мають статусу податкових агентів; іноземні доходи.

На період кампанії декларування податківці міста проводять різноманітні заходи.

У приміщенні інспекції громадяни мають можливість одержати безоплатні консультації щодо заповнення та подання податкової декларації. Провідними фахівцями інспекції проводяться семінари, сеанси телефонного зв’язку „гаряча лінія”.

Для забезпечення публічного інформування громадян про проведення кампанії декларування використовуються також 20 сіті-лайтів, плазмові екрани у центрі міста, біжучі рядки, спеціальні плакати на транспорті, озвучування на ринках міста, залізничному вокзалі тощо.

До організації проведення цієї важливої кампанії також залучаються волонтери – студенти вищих навчальних закладів та ветерани податкової служби. Вони разом з податківцями надають роз’яснення громадянам у багатолюдних місцях, розповсюджують листівки щодо декларування доходів.

Мешканці міста позитивно відносяться до цієї кампанії, адже вона слугує поповненню бюджету міста.

Сьогодні важливим завдання держави є реформування податкової служби, створення ефективної, надійної, дієвої та професійної структури європейського зразка, покликаної зміцнити довіру суспільства та сприяти розвитку підприємництва.

Працівники ДПІ у м. Чернігові і надалі спрямовуватимуть свої зусилля на забезпечення у повному обсязі податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів, дотримуючись принципу рівності всіх суб‘єктів оподаткування перед законом.

Мешканцям міста створені усі можливості для виконання перед державою свого обов’язку щодо сплати податку або права на отримання податкового кредиту.

До відома: на даний час до Державної податкової інспекції громадянами подано 275 декларацій про доходи, отримані у 2009 році. Своїм правом на отримання податкового кредиту скористалися 288 громадян.

Підготувала Ірина БЕРЕГОВА, ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, доходи, декларування доходів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar