реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Верховна Рада закликає до деколонізації у Росії

Верховна Рада 322 голосами схвалила звернення до світової спільноти про підтримку права народів РФ на самовизначення.

Український парламент заявив про підтримку невід’ємного права народів російської федерації на самовизначення відповідно до Статуту ООН, загальновизнаних норм та принципів міжнародного права і закликав міжнародне співтовариство захищати це право конкретними діями.

Світова спільнота має домогтися:

«припинення переслідування кремлівським режимом лідерів та членів національно-визвольних рухів народів російської федерації;

припинення практики депортації та внутрішнього переміщення громадян росії з метою спотворення етнічного складу регіонів російської федерації;

беззаперечного гарантування громадянам російської федерації права н вільне висловлення поглядів, думок, участь у мирних зібраннях, свободу об’єднань, свободу совісті та віросповідання, а також на забезпечення вільного розвитку традицій та культурної самобутності народів російської федерації».

Верховна Рада закликає держави світу й міжнародні організації до «посилення всебічної підтримки України задля її перемоги в російськоукраїнській війні з подальшою деімперіалізацією російської федерації та деколонізацією народів, що приєднані та утримуються в її складі».

Саме звільнення поневолених народів РФ є ключем до ліквідації російської імперії і російської загрози для України і всього світу. Російський напад на Україну і перемоги нашої армії роблять дезінтеграцію імперії невідворотною.

Демократичні держави світу мають об’єднати зусилля, щоб зробити процес цієї дезінтеграції максимально цивілізованим і мирним, підтримуючи самовизначення народів на основі міжнародного права всіма наявними засобами.

Володимир В'ЯТРОВИЧ



Теги:розпад Росії, ВР, Володимир В'ятрович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar