реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Геноцид черкесів розгляне Верховна Рада

27 лютого відбулася зустріч Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки проєкту основних засад державної політики України щодо взаємодії з національною рухами малих та корінних народів Російської Федерації (ТСК) з лідерами черкеського національного руху.

Ця перша зустріч була присвячена побудові системної взаємодії між Україною та черкеським народом. У фокусі уваги була дорожня карта наступних спільних кроків.

Представники черкеських організацій і спільнот з усіх місць проживання народу заявили про створення координаційної ради для взаємодії з Верховною Радою України та про підтримку України в її боротьбі з російською агресією.

Голова ТСК народна депутатка України Марія Мезенцева представила проєкт Постанови Верховної Ради України «Про визнання Україною геноциду черкеського народу, вчиненого Російською імперією». Проєкт був схвалений черкеською стороною та після доопрацювання буде внесений на розгляд українського парламенту. Разом з народними депутатами Україну представляли вітчизняні експерти з питань корінних поневолених народів.

Володимир В'ЯТРОВИЧ



Теги:ВР, черкеси, геноцид, Володимир В'ятрович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar