реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Великопісні нотатки - 2

...Так важко втриматися в тиші і душевному спокої, коли тебе смикають інформаційні завихрення. Правду казав Патріарх Філарет, що сучасна людина живе у стані релігійної шизофренії: у храмі чує і бачить одне, а в телевізорі - інше. Як тут не згадати пророцтво св. Лаврентія (Проскури), який говорив, що на покуті місце ікони займе ящик з рогами...

До речі, був цей Лаврентій справжнім українцем - коли втомлювався, грав на скрипці. Уявляєте, як це по- старосвітському! І за доносами промосковських попів в НКВД, був він автокефалістом. Зате московський дячок Херувим написав тепер брехню про нього, мовляв, говорив, що як не можна розділити Святу Трійцю - так не можна розділити Росію, Україну та Білорусь. Це той Херувим, якого ще московський патріарх Пимен ізвєргнул із сану, а він донині на Москві гроші збирає (частину їх викрали в нього у Чернігові, десь за півмільйона). Так ось - батюшка Лаврентій був людиною віруючою і не міг порівняти Трійцю з державами. Так мені розказувала його духовна учениця ігуменя Авмросія (Іваненко).

...Бачте, про піст думаю, а мирське й тут лізе. Тож і думаю, що християнин, який ним лишається в миру - більший воїн Церкви Христової, ніж той, який йде у монастир, під захист мурів і братської молитви... .
"Виноградом улюбленим воістину бувши Христовим, вино духовне виточуйте, апостоли" (З Покаянного канону Андрея Критського).

Ваасиль ЧЕПУРНИЙ



Теги:Тиша, патріарх Філарет, Василь Чепурний, Великий піст, лаврентій Чернігівський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar