реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Ведмеді нарешті вкладаються спати

У Менському зоопарку, що на Чернігівщині, двоє із шести ведмедів нарешті впали у зимову сплячку. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомила директор зоопарку Зінаїда Максименко.

Дві ведмедиці вже не виходять із лігва приблизно з тиждень. Решта – бадьорі й на сон їх поки що не хилить”, – сказала Зінаїда Максименко.

За її словами, досі лише один зоопарківський ведмідь – 15-річний Тимка – ніколи не впадав у зимову сплячку. Решта ж ховалася в барліг ще наприкінці жовтня. Цього року на ведмедів, вочевидь, подіяло довготривале тепло. І тому сьогодні, окрім, Тимки, надворі гуляють ще самка і два самці.

Тепла осінь довго не давала заснути й чотирьом скунсам зоопарку. Закуняли вони тільки з настанням календарної зими й похолоданням. Уже кілька днів вони виходять зі своєї будки дуже сонні і то лише, щоб поїсти. У вольєрі гуляють не більше 1-2 годин на день. Повністю скунси взимку не засинають.

Менський зоопарк – єдиний в Україні, розташований у сільській місцевості. В ньому утримується 900 голів тварин, птахів, плазунів і земноводних 124-х видів.

Наше слово



Теги:мена, ведмеді, зоопарк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar