реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Вчора - Кондопога, сьогодні -- Бірюлево, далі -- скрізь?

Тільки через політкоректність можна ставити знак питання після такої фрази. Адже сумнівів, що далі буде скрізь нема ні в кого -- ні в російських правоохоронців, ні в їх політиків, ні в обивателів. Наприклад, навіть після Бірюлево на півдні російської Федерації оголошені мітинги в 5 містах.

Росія розпадається. Ми -- свідки її тріску.

Щоб не говорити про Кавказ, який давно не чує себе російським (яскравий доказ -- майже перемога мечеті Кадирова на всеросійському конкурсі символів Росії), погляньмо на здавалось би мирні регіони.

Татарстан. 2010 року Всетатарським громадським центром поширювалася листівка на дні пам'яті захисників Казані від Івана Грозного: "пора зрозуміти, що тільки вихід зі складу імперії і самостійний розвиток Татарстану з його багатющим промисловим, природним і науковим потенціалом забезпечать нам нормальне людське життя!" (Яна Амеліна. Национализм или радикальный ислам. Журнал "Москва" № 10 за 2012 р).

Голова міллі- меджлісу татарського народу Ф. Байрамова: "Російська держава побудована на трагедії татарського народу, на татарській крові і тримається вона за рахунок енергоресурсів, що викачуються з надр татарських земель". Директор Інституту історії Академії наук республіки Татарстан, радник Президента Шаймієва Рафаель Хакімов: " Росія -- це наша земля, територія Золотої Орди, наша власна територія, від якої татарам нікуди і нема для чого відділятися". (Там же).

Проте саме Татарстан має конституцію, найбільш підготовлену для юридично грамотного виходу зі складу РФ. Москвоська влада безуспішно намагається привести її у відповідність до російських законів. Натомість Татарстан вимагає другої державної мови на всій території Російської Федерації -- звісно ж, татарської.

Однозначно антимосковські процеси набирають силу в Якутії - Саха, в Тиві, в Марій - Ел, в Удмуртії, на Кубані, навіть у Калінінградській та Астраханській областях.

Тільки відсутність української інформаційної політики дозволяє не бачити цього тріскання скреп російської держави, якщо навіть сибіряки прямо говорять про життя без Московії.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:татарстан, Кондопога, розпад РФ, Україна - Росія, Бірюлево


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Просто йде зачистка потенційних і не тільки кримінальних елементів перед зимовою олімпіадою у Сочі-2014.
Для піар-медійного забезпечення ї зачистки використовуються, як завжди в Росії і не тільки, такі "страшилки" і "напрягі".
Все ж такі не 1980 рік Московської олімпіади, а вже 2013 рік, тож і потрібні піар-заходи.
avatar
2
Після зачистки азербайджанських та середньоазійських нелегалів  Росія введе з цими державами та з Грузією візовий режим. Якщо зачищені з Росії азербайджанці та середньоазійці переберуться у відкриту зі всіх сторін Україну і створять "бірюльови" у нас, Росія введе візовий режим і з нами. Такі плани в Росії вже озвучені.
avatar