реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вбивця Ґонґадзе -- Кравченко? За командою Кучми?

Єдиним замовником і підбурювачем убивства Георгія Гонгадзе є тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко.
Про це "Українській правді" заявив прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко, коментуючи результати досудового слідства у справі щодо вбивства журналіста Олексієм Пукачем.

"Оскільки він вже, на сьогоднішній день, мертвий, значить буде щодо нього припинений судовий розгляд у зв'язку з його смертю", - зазначив він.

В той же час мати загиблого журналіста говорить, що списуванням замовництва на покійного Кравченка Генпрокуратура хоче списати всю справу і свою бездіяльність.

"На гачку" у влади перебуває голова Верховної ради Володимир Литвин, з яким проводилася очна ставка заарештованого виконавця вбивства генерала Пукача. Проте Генпрокуратура В.Литвину звинувачень не висуває.

Затримання було проведено спецпідрозділом "Альфа" СБУ. Спецслужба не довіряла міліції, тому що в попередні роки двічі був витік інформації, і Пукач змінював місце дислокації.

Для перевезення Пукача в Київ було викликано два "хаммери" сбушної "Альфи", які спеціально перегнали з полігону під Києвом до Житомирської області.

Оскільки довіри до міліції не було, то Пукача помістили в ізолятор СБУ, і перший час з ним в камері навіть ночував співробітник "Альфи".

Тоді ж при затриманні Пукач, за словами джерел, заявив: "Убивство Гонгадзе - це далеко не все. Україна здригнеться, коли дізнається всю правду".

Щоб показати щирість своїх намірів співпрацювати зі слідством, Пукач вказав, де було поховано череп Гонгадзе. Поруч з цим місцем було знайдено рештки ще 12 (!) осіб, -- пише Українська правда

У передсмертній записці генерала Кравченка говориться про те, що його совість чиста, а вся ця історія є інтригами Леоніда Кучми та його оточення. Саме Володимир Литвин і був ключовою фігурою того оточення, працюючи керівником адміністрації Л.Кучми.




Теги:В.Литвин, Генпрокуратура, Пукач, Ґонгадзе, СБУ, Л.Кучма


Читайте також



Коментарі (0)
avatar