реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Баканова і Вєнєдіктову звільнено

Усунення з посади Івана Баканова - крок однозначно позитивний. Просто питання в тому, що він там взагалі не мав бути. Ну от просто чоловік взагалі ніколи ніякого відношення до спецслужб не мав. Він не мав жодного політичного досвіду. Як можна було не лише в період війни, а й взагалі, навіть якби в нас панував мир, призначати на посаду особу з таким бекграундом, точніше взагалі без належного бекграунду?

Що тепер дивуватися, коли стільки зрадників у СБУ! І це ж не 2014 рік, коли СБУ дісталася від агента як його там прізвище було? Призначенця Януковича. У країни вже досвід був. Думаю, що на призначення тих, хто зрадив, впливали люди зі сторони.

Але це вкладалося в логіку призначень новообраного президента. Він чому стільки дурні наговорив до лютого 2022 року? Бо спічрайтером в нього був співсценарист фільму "Свати". Теж свій чоловік з 95-го кварталу, в якого ні політичного досвіду, ні освіти відповідної не було. Звідси і постійні ляпи в промовах. Це тривало майже до 24.02. На Мюнхенський безпековій конференції Зеленський виголосив сильну промову і виникло припущення, що в нього змінився спічрайтер. Так воно і сталося. Тепер завдяки професіоналізму нових спічрайтерів (там їх, здається, не один) Зеленський на міжнародній арені Черчілем виглядає.

Поки що на місце Баканова нікого не призначили. Але чуйка мені підказує, що призначить когось від Єрмака-Татарова.

Відносно Венедиктової. Вона була віддана Зеленському тілом і душею, але завдання його не виконала - Порошенка по беспредєлу не посадила. Чи це взагалі можливо - дуже сумніваюся. Коли війна почалася активність в цьому напрямку дещо затихла. Можливо, Зеленський хоче далі продовжувати боротися з Порошенком. Тому виконуючим обов'язки генпрокурора призначив чоловіка, який відмазував Татарова від кримінальної справи. Припускаю, що він буде виконуючим обов'язки ще довго.

Позитив у тому, що Зеленський оголосив: конкурс на призначення керівника САП буде фіналізовано. Тут подяка американській сенаторці Спартс - за всього скептичного мого ставлення до неї, але організований скандал від неї щодо САП таки зіграв свою позитивну роль. Шкода лише, що для того, аби інституції працювали природнім чином, а не корупціонувалися - треба оголошувати скандали.

Що ми маємо в підсумку? На одну посаду призначено зашквареного персонажа. На другу - побачимо. Але якщо одне призначення таке токсичне, то чому інше має бути інакше? Отож, одне позитивне рішення збалансовується одним негативним і очікуванням (принаймні моїм) ще одного токсичного призначення.

Юрій ЛУКАНОВ

Виконувач обов'язків генпрокурора Симоненко гуляв на дні народження Татарова і передав справу Татарова від НАБУ до СБУ.
Замість Баканова за логікою має бути перший заступник Малюк. Не повірите, але Малюк теж гуляв на дні народження Татарова.



Теги:Баканов, команда ЗЕ, Генпрокуратура, СБУ, Юрій Луканов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar