реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ватутін має бути проклятий

Радянського генерала Миколу Ватутіна, який командував Першим Українським фронтом під час Другої світової війни, слід проклинати, а не вшановувати. Таку позицію висловив український політик і історик Микола Томенко. «Ватутін поклав стільки киян, і не тільки киян (лише 50 тис. неозброєних молодих хлопчаків з Полтавщини там загинуло), що він повинен бути проклятий! Він хотів зробити Сталіну і Комуністичній партії подарунок і звільнити Київ до дня Жовтневої революції і у нас Дніпро, почитайте спогади, був червоний від крові!», - заявив він.

Радянське “геніальне” командування вирішило завалити німців трупами своїх. Тільки на одному цьому плацдармі “геніальний” полководець Ватутін поклав у землю (точніше, у воду Дніпра) 400 000 радянських солдат. (Втрати німців були 10-кратно менші).

Найбільшим злочином проти українського народу командування Червоної армії є те, що на “звільненій” від німців лівобережній Україні командири частин хапали всіх дітей 16-18 років і без зброї, навіть без військової форми погнали їх форсувати Дніпро на німецькі кулемети.

Кажуть, що німецькі кулеметники з розуму сходили від того, що весь час розстрілювали неозброєних людей в цивільному, але на місце одних вбитих йшли шеренги нових.

Скільки з тих 400 000 убитих були ті українські хлопчики-цивільні, ніхто не знає, можливо 50, можливо 100 чи 150 тисяч. Але це той злочин проти українців, за який (в тому числі) персонально відповідальний генерал Микола Ватутін.

Валентина КОВАЛЕНКО



Теги:Ватутін, Друга світова війна, форсування Дніпра, Микола Томенко.


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
На Чернігівщині було мобілізовано до лав Червоній армії з вересня 1943 року – 167 тисяч осіб.Безповоротні втрати Чернігівщини на фронтах Другої світової в Червоній армії – 134,5 тисяч осіб,
avatar