реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Вас полікує заяча капуста

З очитку великого виробляють препарат біосед (Biossedum), який за фармакологічною дією належить до біогенних стимуляторів. Використовують його як допоміжний засіб, що стимулює процеси обміну й регенерацію тканини в офтальмології, терапії, хірургії й стоматології.

Застосування біоседу протипоказане при злоякісних пухлинах, при гастриті й виразковій хворобі, які супроводяться ахілією. У дітей раннього віку препарат зумовлює місцеві алергічні реакції.

У народній медицині очиток великий використовують при маткових кровотечах і як загальнозміцнюючий засіб. Свіже товчене листя прикладають до мозолів, опіків і гнійних ран. Припарки з свіжої або сухої розпареної трави тамують біль у суглобах при ревматизмі й простудних захворюваннях.

Лікарські форми і застосування. ВНУТРІШНЬО — настій свіжого листя (1 столова ложка сировини на 200 мл окропу, настоюють 4 години, проціджують) по 1—2 столові ложки 3—4 рази на день.

ЗОВНІШНЬО — 3 столові ложки свіжої або сухої трави загортають у марлю, занурюють в окріп і використовують для знеболюючих припарок.

Травознай Іван Просяник, постійний автор газети "Сіверщина", радить очиток великий (інші назви -- молодило, заяча капуста) вживати разом з сироваткою при загальній слабості та імпотенції. І сам смакує завжди листками молодила - збадьорювача. А ще, радить Іван Просяник, очиток при переломах діє краще, ніж живокіст. Також чудово відновлює тканини при виразках шлунку та 12-палої кишки. Старі бабусі при втраті зору ще й зараз радять споживати заячу капусту та соком закапувати очі. Особливо втішні наслідки при глаукомі.



Теги:молодило, народна медицина, Ревматизм, заяча капуста, маткові кровотечі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar