реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Валерій Куліч - у відставці!

Президент України Петро Порошенко звільнив Валерія Куліча з посади голови Чернігівської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою. Відповідний указ оприлюднили на сайті адміністрації глави держави.

Дуже оперативно Валерій Куліч провів прес- конференццію. Виявляється, він вирішив написати заяву за власним бажанням після зустрічі із Президентом ще аж у травні.

Причиною свого рішення називає постійні розбіжності у кадрових питаннях. “Якщо немає можливості сформувати ту команду, за яку ти будеш нести відповідальність, і рухатися з нею, то навіщо морочити комусь голову”, – каже Куліч.

Чесно кажучи, одна з головних претензій до його роботи в мене, у громадських активістів, була саме кадрова політика. Виявляється, була вона проблемою і для самого Валерія Петровича. Він пояснює, що кожен мажоритарний депутат (Кодола, Давиденко? ) хоче бачити на керівних посадах наближених до себе людей. Це явище Куліч називає “політичною конкуренцією”. Нагадаємо, що Сергій Сергієнко призначений за квотою "Народного фронту", від кого Юлія Свириденко і Наталія Романова - наразі не відомо, але схоже, все ж першого заступника (чи заступницю) Кулічу дозволили призначити за своїм вибором. І цей вибір був правильний.

“Робота політика – сезонна робота. Сезон закінчився. Я хочу подякувати Президенту, що дав можливість попрацювати. І уряду, з яким вдалося вести конструктивну роботу у ці непрості часи”, – додав Куліч.

Головним досягненням за майдже 3 роки на посаді Куліч називає те, що Чернігівщина стала лідером на шляху до децентралізації. За цей час у області створили 37 ОТГ. Цей процес жваво триває.

Через три дні Валерій Куліч повинен передати всі свої справи першому заступнику, який потім виконуватиме обов’язки голови ОДА. Це станеться, якщо за цей час Президент не видасть указ про призначення нового очільника області.

Критикувати працюючого чоловіка можна знайти за що. Куліча - так само. Але я хочу подякувати за співпрацю в швидкому і культурному проведенні декомунізації, попри певний опір його заступників. Та за те, що Валерій Петрович займав проукраїнську позицію - скажімо, в питанні церкви ще до того, як це стало політикою Президента.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:декомунізація, Валерій Куліч, Чернігівська ОДА, Василь Чепурний, кадрова політика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar