реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Декомунізація в Чернігівській ОДА почалася із зали засідань

Добре, що сьогодні декомунізація почалася і в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації. Саме сьогодні знято всі портрети колишніх керівників області. Пам'ятаю якою тишиною нерозуміння було зустрінуто мій перший виступ за те, щоб зняти портрети голів губвиконкомів, облвиконкомів та інших організаторів колективізації, розкуркулення, голодоморів, які прикрашали стіну зали засідань ОДА. І як деякі "рехворматори" сичали проти...

Сьогодні голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч на своїй сторінці в мережі Фейсбук написав: " Це питання порушувалося неодноразово, проте до конкретних дій так і не доходило. Переконаний, що ця традиція радянських часів себе вичерпала, і настав час її припинити. До того ж, нині ми, крім етичного та морального аспектів, уже маємо й законодавчий – у вигляді Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки». Дехто з тих, чиї портрети прикрашали залу, підпадають під дію цього закону.

Але ми не викинули портрети на «смітник історії». А навпаки – переносимо їх туди, де їм місце – до музейної кімнати. Минуле – до минулого, а зараз час дивитися у майбутнє і працювати для нього.

P.S. Відкриття музейної кімнати плануємо орієнтовно за два тижні. Напередодні обов’язково поінформуємо і запросимо всіх охочих".

Як на мене, така кімната зайва в адміністрації, а портретам місце у фондах історичного музею, але краще так, ніж боввани комуністичного часу на стінах...

Василь ЧЕПУРНИЙ.

На фото: досьогодні засідання проходили під пильним оком комуністичних бонз...



Теги:Василь Чепурний, декомунізація, Чернігівська ОДА, Валерій Куліч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar