реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Валерій Куліч: "Не треба просто чекати змін"

Підвищувати авторитет влади серед громади реальними справами закликав актив Чернігівського району голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч під час представлення нового очільника району. Ним, згідно з розпорядженням Президента України, став Віктор Корж.

Керівник області охарактеризував його присутнім як досвідченого фахівця, адже декілька років тому Віктор Корж очолював Ріпкинську РДА, а згодом – районну раду. Тому громада чекатиме від нього, перш за все, професіоналізму у вирішенні нагальних для району питань.

Одне з головних завдань – проведення п’ятої хвилі мобілізації та допомога демобілізованим бійцям, частина з яких повертається додому у важкому психологічному стані.

— На жаль, у нас немає достатньо фахівців, щоб надати цим хлопцям невідкладну психологічну підтримку. Маємо їх усіх забезпечити санаторно-курортним лікуванням. Прошу керівництво району звернути особливу увагу на створення комфортних умов для реабілітації військовослужбовців, щоб вони не залишалися сам на сам зі своїми проблемами, - підкреслив Валерій Куліч.

Не менш важливе питання, навколо якого не вщухають пристрасті у с. Новоселівка – виділення земельних ділянок бійцям АТО. Його вирішення очільник області контролює особисто. Він повідомив присутнім, що знайти стільки землі в області для усіх демобілізованих буде вкрай складно. Тому облдержадміністрація має намір ініціювати перед Урядом передбачення можливості виплати грошової компенсації за земельні ділянки. Це має зняти соціальну напругу, яка утворилася навколо земельних питань.

У березні набув чинності Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». До кінця червня новоствореним Офісом реформ має бути представлена Програма розвитку Чернігівської області, долучитися до розробки якої має і Чернігівський район.

— У цьому питанні ініціатива не може йти згори. Тому спільно з органами місцевого самоврядування опрацьовуйте перспективні плани формування самодостатніх територіальних громад району, - зазначив Валерій Куліч.

Ще один важливий напрямок роботи – підвищення рівня розвитку економіки та інвестиційної привабливості. Для цього керівництву необхідно максимально використовувати наявний потенціал району, адже без міцної економіки не буває міцної держави.

Що стосується святкових заходів 8-9 травня, то вони, за словами голови облдержадміністрації, мають пройти на високому організаційному рівні та з максимальною увагою до ветеранів.

Присутній на представленні народний депутат України Владислав Атрошенко закликав громаду району підтримати нового очільника району, а йому, у свою чергу, побажав не втратити напрацювання попередніх керівників.

Підбиваючи підсумки зустрічі, голова облдержадміністрації Валерій Куліч підкреслив: враховуючи стан, у якому знаходиться область, у всього керівного складу дуже багато роботи. Яку треба робити, відкинувши політичні амбіції.

— Не треба чекати, що хтось прийде і зробить за нас зміни у районі чи області. От що ми зробимо з вами разом – те і матимемо.
Можете на мене розраховувати як на голову облдержадміністрації у всьому, що стосується конструктивної роботи. У політичних інтригах вам моєї підтримки не буде, - резюмував Валерій Куліч.

Прес-служба облдержадміністрації



Теги:Владислав Атрошенко, нові кадри, земля для бійців АТО, Чернігівська ОДА, Валерій Куліч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar